PLOIEȘTI: Program prelungit la Permise Auto

Redactia -

Programul de lucru zilnic al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculări Prahova a fost prelungit cu o oră, până pe 18 ianuarie, data limită la care șoferii își pot schimba permisele fără să facă, mai întâi, vizita medicală.

Această decizie a fost luată ca urmare a faptului că zilnic sute de persoane iau cu asalt instituția pentru obținerea mult doritului act, înainte de intrarea în vigoare a noului Cod Rutier.

Din 19 ianuarie, cine vrea să-și schimbe permisul plătește, ca și până acum, o taxă de 68 de lei, dar e obligat să facă vizita medicală şi să obţină un certificat din care să rezulte că nu suferă de boli care l-ar putea împiedica să conducă.

Printre alte modificări aduse de noul Cod Rutier, se va susţine un examen teoretic şi unul practic pentru obţinerea permiselor pentru mopede, scutere, ATV-uri şi alte autovehicule dotate cu motoare de capacitate mică a căror viteză nu depăşeşte 45 de kilometri pe oră, iar capacitatea cilindrică nu este mai mare de 50 de centimetri cubi.