PLOIEŞTI. Scapă de vechiturile din casă şi poţi câştiga numeroase premii. Află cum

Redactia -

PLOIEŞTI. Scapă de vechiturile din casă şi poţi câştiga numeroase premii. Află cum

Campania “Locul deșeurilor nu e acasă. Trimite-le la plimbare!”, iniţiată de Asociația Română pentru Reciclare RoRec, împreună cu autoritățile locale, ajunge în Ploieşti. Pe 9 şi 10 noiembrie 2012, locuitorii din Municipiul Ploieşti se pot debarasa de obiectele electrice și electronice vechi sau uzate în punctele de reciclare pregătite de echipa RoRec sau prin preluare gratuită de la domiciliu. Această acţiune se va desfăşura în intervalul orar 10.00-16.00.

Astfel, vineri, 9 noiembrie şi sâmbătă, 10 noiembrie, punctele provizorii de colectare vor fi amenajate în următoarele locaţii:


– Ploieşti/Zona Hale – în faţa Halelor Centrale 
– Ploieşti/ Bariera Bucureşti – la piaţa de la Timken 
– Ploieşti/ Piaţa Anton – la piaţa1 
– Ploieşti/ Zona Mihai Bravu – la piaţa1 
– Ploieşti/ Zona Cioceanu – în staţia de autobuz 
– Ploieşti/ Zona Lămâiţa – în staţia de autobuz 
– Ploieşti/ Zona Podul Înalt – la Complex Dinu 
– Ploieşti/ Zona Malu Roşu – în staţia de autobuz din faţa Carrefour
– Ploieşti/ Păltiniş – în staţia de autobuz 
– Ploieşti/ Zona Nord – în faţa Complexului Mare 
– Ploieşti/ Zona Cameliei – în parcarea auto de la Gostat 
– Ploieşti/ Zona Spitalul Judeţean – la Piaţa Ideal 
– Ploieşti/ Zona Cina – în staţia de autobuz 
– Ploieşti/ Republicii – în faţă la Mega Image 


În plus, toți cei care vor participa la acțiunea de colectare vor fi înscriși automat într-o tombolă. Premiile oferite de Philips, Candy și Skil – membri ai Asociației RoRec – constau în: 5 maşini de călcat şi 5 cafetiere marca Philips, 4 combine frigorifice şi 5 cuptoare cu microunde de la Candy, 5 poilizoare unghiulare şi 5 maşini de găurit marca Skil. Extragerea câștigătorilor va avea loc în data de 12 noiembrie, ora 10:00, în interiorul Galeriilor Comerciale.“Să ne dorim un mediu mai curat în care să trăim nu e suficient, trebuie să şi facem ceva în acest sens. Tocmai de aceea realizăm această campanie şi îi invităm pe toţi ploieştenii să depună deşeurile electrice şi electronice pe care le au la punctele de colectare, pentru a contribui la diminuarea gradului de poluare la care suntem supuşi prin depozitarea sau aruncarea necorespunzătoare a DEEE”, a declarat Andreea Dumitru, reprezentant zonal al Asociației RoRec.Posesorii de obiecte voluminoase vor beneficia de preluarea gratuită de la domiciliu printr-o programare prealabilă la numerele de telefon: 0751 302 115; 0722 249 879; 0769 292 795. Comenzile de preluare de la domiciuliu pot fi făcute până sâmbătă, 10 noiembrie, între orele 10:00 -16:00. La finalul programului de colectare organizat de Asociația RoRec, împreună cu Primăria Municipiului Ploieşti, obiectele depuse la centrele special amenajate vor fi preluate și transportate pentru a fi reciclate sau eliminate în mod nepoluant, conform standardelor europene de mediu.
Detaliile despre programul campaniei de mediu şi regulamentul tombolei pot fi consultate pe www.rorec.ro. Totodată, ne găsiţi şi pe facebook.com/AsociatiaRoRec pentru mai multe informaţii despre campanii, despre colectarea DEEE şi despre un mediu curat.