Ploieşti Shopping City – cel mai mare mall din regiune. Vezi comunicatul oficial al companiei Carrefour

Redactia -

Ploieşti Shopping City – cel mai mare mall din regiune. Vezi comunicatul oficial al companiei Carrefour

Inca din 2011, Carrefour Property si NEPI au colaborat pentru transformarea hypermarketului Carrefour din Ploiesti in cel mai mare centru comercial regional. Hypermarket-ul situat in orasul Ploiesti este unul dintre cele mai importante detinute de reteaua Carrefour in Romania. Permisele de constructie au fost eliberate in luna noiembrie 2011 iar lucrarile au inceput in luna decembrie a anului trecut. (despre debutul lucrărilor aţi putut citi aici

Centrul comercial din Ploiesti, care se va deschide in luna noiembrie 2012, va avea o suprafata inchiriabila (”GLA”) de 55,000 m2 si peste 2.200 de locuri de parcare. Acesta va fi cel mai important mall din regiune si va atrage locuitorii din toate orasele limitrofe precum: Targoviste, Comarnic, Blejoi, Campina, Sinaia, Baicoi, Urlati si Breaza, acoperind o zona cu peste 700.000 persoane. Centrul are o locatie excelenta aflandu-se pe ruta cea mai frecventata a Romaniei (DN1), care leaga capitala de zona turistica din Valea Prahovei, avand o vizibilitate foarte buna si acces din autostrada A3 Bucuresti – Budapesta, care se va inaugura in curand. In afara locatiei, principalul punct de atractie al centrului comercial il constituie mixul excelent al brandurilor de moda, aparate electronice si electrocasnice, restaurante si zone de distractie. Pana in prezent au fost semnate contracte cu unii dintre cei mai renumiti retaileri precum: Cinema City, Zara, Pull and Bear, Berska, Oysho, Sephora, Massimo Dutti, Stradivarius, Orsay, Office Shoes, Benvenuti, Lee Cooper, Be In Time, Sephora, Mohito, Altex, Noriel, Gymboland. Pentru a deservi cat mai bine o zona de o asemenea amploare, Carrefour Property Romania si NEPI construiesc aici si cel mai mare cinematograf din afara Bucurestiului, al carui operator va fi Cinema City, avand nu mai putin de 12 sali de proiectie. (despre care am scris aici)

 20

“Aceasta este inca o dovada a implicarii noastre pentru a dezvolta peisajul retail-ului romanesc prin realizarea unui excelent mix de branduri oferit cumparatorilor. Ploiesti Shopping City este cel mai mare centru comercial din judetul Prahova, avand un concept integrat si un mix unic al zonelor de fashion, distractie si restaurante, pus la dispozitia cumparatorilor in peste 100 magazine“, a declarat Tiberiu Smaranda, Retail Executive in cadrul NEPI.Numarul de magazine va creste semnificativ de la 20 la 110, pe urmatoarele segmente: Suprafata inchiriabila: 55 000 mpModa si accesorii 22 500 mpRestaurante si zona de distractie 6 500 mpDecoratiuni si electronice 9 900 m2 Servicii si sanatate 1 400 mp Hypermarket-ul Carrefour 14 700 mp “Extinderea centrului comercial din Ploiesti, prin dezvoltarea a peste 40.000 m2, este o dovada a implicarii Carrefour in Romania, care continua sa creada in potentialul de crestere a pietii din Romania. In extinderea centrului comercial din Ploiesti, Carrefour Property Romania s-a bazat pe faptul ca romanii sunt loiali brandului Carrefour (brandul numarul 1 in preferintele romanilor), este de parere Anca Damour, Director General al Carrefour Property Romania.Detalii despre NEPI:New Europe Property Investments plc este compania de holding a unui grup de firme infiintat pentru a investi in cladiri de birouri, centre comerciale si proprietati industriale, in principal in Romania, unde Grupul este activ inca de la infiintarea sa, in 2007.Printre cele mai recente activitati de investitie si dezvoltare ale grupului, se numara: 


• In aprilie 2011, Grupul a inaugurat prima faza de extindere a centrului comercial Promenada Mall Braila care include un complex cinematografic cu 10 sali de proiectie, cat si o zona mare de distractie.
• In decembrie 2011, Grupul a inaugurat extensia galeriei comerciale din Pitesti Retail Park, achizitionat in luna aprilie 2011 de la dezvoltatorul Avrig. Noua zona reconfigurata a centrului comercial include cel mai mare hypermarket din afara Bucurestiului si are noi chiriasi precum Domo, Naturlich, Toyplex si Reserved.
• In februarie 2011, Grupul a a cumparat un teren adiacent zonei comerciale detinute deja in orasul Brasov in vecinatatea hypermarketului Carrefour si a demarat lucrarile de extensie ale constructiei, cu un parc de retail pe o suprafata de 5,300 m2. Lucrarile s-au incheiat la 1 noiembrie 2011, iar spatiile comerciale au fost ocupate in proportie de 100%, dm Drogerie Markt si Flanco deschizand deja magazinele incepand cu 1 decembrie 2011. Acestora li se vor adauga C&A, Takko si Deichman, care isi vor deschide magazinele in primul trimestrul al acestui an.
• In august 2011, Grupul a achizitionat un teren cu o suprafata de 4,400 m2 in Piata Victoriei din Bucuresti. Terenul este situat la numai de 200 metri de cladirea Guvernului Romaniei si la 20 metri de cel mai important nod de metrou al capitalei. Pe acest teren, NEPI isi propune sa construiasca o cladire de birouri de clasa AAA.
• In noiembrie 2011, Grupul a incheiat un contract in urma caruia a obtinut 50% din actiunile unei companii de dezvoltatore imobiliara, care detine un teren in partea de nord a orasului Bucuresti, zona cu o oferta limitata de spatii comerciale si care beneficiaza de acces facil atat cu masina cat si cu mijloacele de transport in comun. In imediata vecinatate a terenului se afla statia de metrou, cu acces direct la viitorul centru comercial. In plus, exista o conexiune excelenta la transportul public de suprafata (autobuze, tramvaie si troleibuze). Planul include dezvoltarea unui centru comercial cu o suprafata de 56,000 m2.Grupul este in prezent listat pe piata principala a Bursei de Valori din Johannesburg (Africa de Sud), pe segmentul AIM al London Stock Exchange si la Bursa de Valori Bucuresti.Detalii despre Carrefour Romania:
Grupul Carrefour are o istorie de peste 40 ani si a ajuns unul dintre cele mai mari grupuri de distributie din lume. In prezent, ocupa locul 2 in topul celor mai mari retaileri la nivel mondial si locul 1 in Europa. Carrefour este prezent in 32 de tari la nivel mondial avand in portofoliu 15.500 magazine cu peste 475.000 de angajati. In Romania, Carrefour opereaza peste 25 hypermarket-uri si 46 supermarket-uri. Carrefour Property reprezinta divizia imobiliara a Grupului Carrefour si se ocupa cu dezvoltarea, imbunatatirea si gestionarea proprietarilor comerciale din Europa ale Grupului, care insumeaza mai mult de 4 milioane m2 si peste 1.000 de unitati, cu active imobiliare evaluate la 11 miliarde euro. In Romania Carrefour Property gestioneaza 4 centre comerciale in orasele Brasov, Ploiesti si Bucuresti.