PLOIEŞTI/ Traficul dinspre Spitalul Judeţean va fi decongestionat printr-un mare proiect CJ Prahova

Redactia -

Proiectul de realizare a pasajului rutier din dreptul Spitalului Judeţean, în continuarea DJ 102 peste DN1B, a fost aprobat de ADR Sud Muntenia în urma unei verificări intensive a conformităţii administrative a acestuia . Pasajul în cauză urmează a avea 950 m şi a decongestiona traficul rutier la ieşirea din Ploieşti. Tot în această regiune se urmăreşte realizarea unui sens giratoriu ce va facilita legătura dintre acelaşi DJ 102 şi breşe de acces ale DN1B.

Proiectul a fost conceput de Consiliul Judeţean Prahova, avănd o valoare totală de 84 milioane lei. În vederea realizării sale, au fost necesare exproprieri pe o suprafaţă de 30.419 metri pătraţi, costurile acestei proceduri ridicându-se la 1.9 milioane lei. Fondurile în cauză fac parte din bugetul propriu al Consiliului Judeţean şi din Programul Operaţional Regional 2007-2013.

Se estimează că, la finalizarea sa, pasajul rutier din dreptul spitalului Judeţean va deveni cel mai modern pasaj din zona Ploieştiului şi că va rezolva numeroasele probleme de trafic din regiune.