PLOIEŞTI/Patru noi blocuri ANL în Ploieşti. Află unde şi cum poţi contracta un apartament

Redactia -

Patru noi blocuri ANL, cu credit ipotecar, cu un număr de 115 garsoniere şi apartamente vor fi constrite în Ploieşti.

Agenţia Naţională pentru Locuinţe, cu sprijinul Primăriei Municipiului Ploieşti, propune spre contractare apartamente cu credit ipotecar pe terenul fostei unităţi militare din Str. Cosminele, aflat în prezent în proprietatea Consiliului Local al Municipiului Ploieşti.Pe acest teren se vor construi 115 unităţi locative situate în 4 blocuri cu regim de înălţime P+3-4 E, cu următoarea structură:
– 7 garsoniere;
– 91 apartamente cu 2 camere;
– 4 apartamente cu 3 camere;
– 13 apartamente cu 4 camere.

anl_cosminele
De asemenea, se vor amenaja 115 locuri de parcare. Locuinţele vor fi realizate în termen de doi ani de la data semnării contractelor de construire şi a deschiderii finanţării de către băncile creditoare. Apartamentele pot fi contractate de către orice persoană cu cetăţenie română, indiferent de vârstă şi domiciliu, care are un venit acceptat de banca finanţatoare (contract de muncă, venituri din activităţi independente, pensie etc.). Creditele ipotecare necesare contractării apartamentelor pot fi acordate de către băncile cu care ANL are convenţie de colaborare: BCR, BRD, Raiffeisen Banca pentru Locuinţe, Banca Transilvania şi Piraeus Bank.
Beneficiarii obtin de la banca credite cu ipoteca pe apartament, iar restul (pana la pretul de vanzare) se plateste in avans. Ipoteca se stinge la terminarea ratelor. Primăria Municipiului Ploiesti se angajează să realizeze din fonduri proprii viabilizarea terenului (reţelele de utilităţi, drumurile, parcajele, spaţiile verzi). Terenurile aferente blocurilor vor fi date în folosinţă beneficiarilor pe toata durata existenţei construcţiilor, contra unei taxe de utilizare anuale sau unei redevenţe (în cazul concesiunii terenurilor) ale căror cuantumuri vor fi stabilite de Primăria Municipiului Ploieşti.

Persoanele interesate se pot adresa reprezentantului ANL din teritoriu, Dl. MARIAN ZLATAN, la numărul de telefon 0723.637.466, la sediul ANL din clădirea Primăriei Municipiului Ploieşti, camera 703, în zilele de marţi şi joi, sau Biroului Relaţii cu Publicul, la numărul de telefon 021.307.67.14, în intervalul orar 09:30-16:30.