PLOIEŞTI/Fenomenul freezing rain nu a speriat prostituatele şi cerşetorii din oraş

Redactia -

PLOIEŞTI/Fenomenul freezing rain nu a speriat prostituatele şi cerşetorii din oraş

În ultima săptămână, Poliţia Municipiului Ploieşti a desfăşurat mai multe acţiuni pentru stoparea fenomenului cerşetoriei şi prostituţiei, manifestări în cadrul cărora poate fi inclusă şi prezenţa copiilor străzii, a spălătorilor de parbrize şi vânzătorilor ambulanţi care oferă spre vânzare diferite bunuri pe perioada staţionării autoturismelor la semafor. Un alt aspect urmărit a fost depistarea şi sancţionarea conducătorilor atelajelor hipo care circulă pe străzile din municipiu, unde circulaţia este interzisă pentru astfel de vehicule.

În urma celor 11 acţiuni desfăşurate au fost obţinute următoarele rezultate:

– sancţiuni aplicate la cerşetorie = 37

– sancţiuni la căruţaşi = 19

– sancţiuni la prostituţie = 7

– sancţíuni comercianţí ambulanţí = 20

– total sancţiuni aplicate = 147, în valoare de 38.515 lei

 

Dovadă că gerul, viscolul şi fenomenul freezing rain nu a speriat deloc prostituatele şi cerşetorii din oraş, care au ieşit pe traseu, cu orice risc.

În acelaşi interval, poliţiştii Biroului Rutier Ploieşti au organizat şi executat 6 acţiuni pe raza municipiului Ploieşti:

 – în zona centrală s-a acţionat pentru combaterea opririlor şi staţionărilor neregulamentare;

– în zona Cartierului “Mihai Bravu” şi Cartierului „Dorobanţul”, s-a acţionat pentru combaterea neregulilor comise de către conducătorii de atelaje hipo, moto/motociclete/mopede, biciclete, auto înmatriculate în alte state, transport marfă şi persoane.

– pentru combaterea curselor ilegale au fost organizate două acţiuni, în zona „Sala Sporturilor”, B-dul Republicii-Cartier Albert, B-dul Bucureşti şi B-dul Petrolului, ocazie cu nu au fost constatate nereguli pe această linie. La nivelul Poliţiei Municipiului Ploieşti au fost luate măsuri ca parcurile şi locurile de joacă pentru copii să fie incluse în itinerariile de patrulare, pentru prevenirea distrugerii de bunuri şi depozitării de gunoaie, precum şi pentru depistarea persoanelor care comit astfel de fapte. În această perioadă, Poliţia Municipiului Ploieşti a acţionat independent şi în colaborare cu Poliţia Locală Ploieşti, pentru identificarea persoanelor fără adăpost şi conducerea acestora la Centrele de Noapte pentru Persoane fără Adăpost. Astfel, au fost identificate 53 de persoane fără adăpost. 22 dintre acestea au fost conduse la cele două centre, celelalte persoane refuzând acest lucru