PLOIEŞTI/Se construiesc 12 case pentru familii nevoiaşe. Află cine vor fi beneficiarii

Redactia -

PLOIEŞTI/Se construiesc 12 case pentru familii nevoiaşe. Află cine vor fi beneficiarii

Primarul municipiului Ploiesti, domnul Volosevici Andrei, a participat astazi la deschiderea santierului de locuinte Habitat din Ploiesti, realizat in cadrul protocolului de colaborare dintre Municipiul Ploiesti si Asociatia „Habitat for Humanity” Romania. In cadrul acestui protocol, pe amplasamentul din str. Ghighiului nr 2,aflat in patrimoniul municipalitatii, vor incepe lucrarile de constructie pentru primele 12 locuinte din programul de locuinte Habitat Ploiesti.

Materialele provin din donatii si sponsorizari, iar constructia este realizata de voluntari impreuna cu familiile beneficiare. Aceste case sunt vandute apoi in rate lunare, pe o perioada indelungata de timp, fara profit si fara dobanda. Platile ipotecare lunare pe care le fac proprietarii intra intr-un Fond Rotitor pentru Umanitate, banii fiind folositi la constructia altor case.
Pentru selectia familiilor beneficiare, familii nevoiase al caror viitor este afectat grav de conditiile in care acestea locuiesc, au fost parcurse mai multe etape dupa cum urmeaza: – depunerea cererilor de luare in evidenta din 11 ianuarie Şi până în data de 31 ianuarie 2012, etapa in care au fost inregistrate 49 de cereri; 
– participarea persoanelor care au depus aceste cereri la cele 4 sedinte publice de prezentare a programului Habitat Ploiesti din 15, 22 si 29 februarie si respectiv 7 martie 2012, finalizata de 36 de familii;
– depunerea dosarelor, etapa care se incheie luni, 2 aprilie 2012;Familiile care vor depune dosarele trebuie sa efectueze 100 de ore de voluntariat pana la finele lunii mai. De asemenea, se va forma o comisie de analiza a dosarelor care va face un calcul de solvabilitate si o ancheta sociala, apoi se vor stabili cele 12 familie care vor beneficia de locuintele Habitat Ploiesti.