PLOIEŞTI/Sunt gata primele zece blocuri reabilitate termic de primărie

Redactia -

PLOIEŞTI/Sunt gata primele zece blocuri reabilitate termic de primărie

Primăria municipiului Ploiești, prin Direcția Tehnic Investiții, începe marți, 30 octombrie 2012, recepția blocurilor reabilitate termic din oraș.Prin Programul de crestere a performantei energetice a blocurilor de locuinte în Municipiul Ploiesti s-au efectuat lucrari de reabilitare termica la un numar de 46 blocuri de locuinte situate in zonele Nord, Malu Rosu, Vest I, Vest II.

Prin realizarea lucrărilor de reabilitare termică s-a urmărit asigurarea confortului termic în apartamente, concomitent cu reducerea consumurilor de energie termică pentru încalzire și prepararea apei calde menajere.Măsurile de reabilitare termică realizate la anvelopa clădirilor sunt: termoizolarea pereților exteriori, termo/hidroizolarea planșeului de la ultimul nivel, termoizolarea planșeului peste subsol, înlocuirea tâmplăriei exterioare la apartamente și a ușilor de la intrările principale, închideri de balcoane, izolarea conductelor de apă caldă și a celor de distribuție a agentului termic aflate în subsolul clădirilor, lucrări conexe (reparații fațade și trotuare de gardă, demontare și montare cabluri și echipamente montate aparent pe fațade și terasa, etc). Meționăm că pe parcursul derulării lucrărilor au fost întâmpinate o serie de greutăți cauzate de particularitățile constructive ale fiecărui bloc, dar și de faptul că s-au executat lucrări pe proprietăți private și a fost influențat programul de lucru.În data de 30.10.2012 vor începe recepțiile la terminarea lucrărilor pentru 10 dintre aceste blocuri:

Cartier Nord
ü strada Găgeni: bloc 118 (240 apartamente), bloc 111(140 ap.) si bloc 110 (140 apartamente); regim de înălțime P+4
ü Șoseaua Nordului: bloc 8 (50 apartamente), bloc 101(120 apartamente) si bloc 102 (80 apartamente); regim de înălțime P+4

Cartier Malu Rosu
ü Șoseaua Vestului: bloc 10 (80 apartamente);regim de înălțime P+10
ü strada Soldat Erou Mateescu Gheorghe: bloc 9 (80 apartamente);regim de înălțime P+4

Cartier Vest I
ü str. Soldat Erou Arhip Nicolae: bloc M8 (38 apartamente) si bloc M14 (38 apartamente); regim de înălțime P+4

La recepția lucrărilor comisia de recepție constituită prin dispoziția primarului va fi însoțită de reprezentanți ai constructorilor, diriginților de șantier, asociației de proprietari, Inspectoratului de Stat în Construcții, Electrica, Distrigaz și MDRT. După realizarea recepției lucrările vor intra în perioada de garanție de 2 ani. În acest timp care constructorul va efectua, dacă va fi cazul, toate reparațiile care se impun. În conformitate cu contractul încheiat, lucrările la celelalte blocuri trebuie finalizate până la 15 noiembrie 2012. După această dată, municipalitatea va aplica penalizări conform contractului.