PLOIEŞTI/Vineri, demonstraţie de baschet în scaun cu rotile

Redactia -

Centrul de Training Regional Prahova al Fundației Motivation România anunță desfășurarea demonstrației de baschet în scaun rulant, în cadrul căreia șase jucători utilizatori de scaun rulant vor face o demonstrație de fair-play, mobilitate și curaj. Evenimentul va avea loc vineri, 24 august, începând cu ora 09:00, pe terenul de baschet din Parcul Tineretului (Sala Sporturilor) din Ploiești.
Acțiunea este parte a proiectului Viața Independentă în Societate (VIS) pentru persoane cu dizabilități, finanțat de Municipiul Ploiești. Proiectul se derulează în perioada 1 iulie – 30 noiembrie 2012 și are ca scop îmbunătățirea abilităților de viață independentă ale persoanelor cu dizabilități din orașul Ploiești. În acest sens, activitățile din cadrul proiectului se referă la evaluarea și prescrierea de echipamente de mobilitate și asistive adecvate pentru persoanele cu dizabilități, instruirea pentru viață independentă, sub îndrumarea unui instructor utilizator de scaun rulant, precum și consiliere privind legea 448/2006. De asemenea, se dorește informarea comunității locale Ploiești cu privire la problematica dizabilității.
Sportul în scaun rulant este parte a procesului de recuperare activă, pentru dobândirea abilităților de viață independentă și, în același timp, un element important în integrarea socială a persoanelor cu dizabilități. Organizarea unor astfel de demonstrații contribuie la promovarea abilităților persoanelor cu dizabilități și a egalității de șanse.
Tot în cadrul proiectului Viața Independentă în Societate (VIS) pentru persoane cu dizabilități sunt organizate stagii de kinetoterapie pentru beneficiari din orașul Ploiești. Primul asemenea stagiu a debutat luni, 20 august și se desfășoară pe durata a două săptămâni, la sala de sport Motivation, sub îndrumarea unui kinetoterapeut cu experiență în lucrul cu persoanele cu dizabilități.
Echipa Fundației Motivation România, Centrul de Pregătire pentru o viață independentă Ploiești este alcătuită din experți în lucrul cu persoane cu dizabilități și din persoane cu dizabilități. Echipa multidisciplinară din Ploiești are în componență un coordonator, un kinetoterapeut, un instructor de viață independentă – utilizator de scaun rulant și un lucrător social.