PNL i-a retras sprijinul politic primarului comunei Bălțești, Ion Radu

Redactia -

Ion Radu, primarul comunei Bălțești, liberal cu ștate vechi și primar la al doilea mandat a rămas fără sprijin politic. Președintele PNL Prahova, Mircea Roșca, a declarat presei că decizia Delegației Permanente a Filialei PNL Prahova, a fost determinată de neparticiparea primarului la campania electorală și de rezultatele slabe obținute de USL la Bălțești, la alegerile parlamentare de luna aceasta: ”Domnul primar Radu s-a chinuit mult ca să obțină 30 % rezultate pentru USL într-o comună care este un fief tradițional al PNL”.

Roșca a dat de înțeles că de fapt Ion Radu ar fi bătut palma cu adversarii politici. Este de notorietate prietenia primarului din Bălțești cu Adrian Semcu, cel plecat din PNL la ARD. Gurile rele vorbesc că, pe acest fond, Radu și-ar fi aplecat urechea la… cântecul de sirenă al candidatului ARD la Senat, pe colegiu, Gabriel Sandu, un om politic foarte potent financiar.

Alături de primar, și-au primit sancțiunea și cei 9 consilieri locali PNL, excluși in corpore din partid, care, în urma acestei proceduri, își vor pierde locurile în Consiliu. Dacă ar fi fost exclus, Radu ar fi putut trece imediat la oricare alt partid, însă, doar fiindu-i retras sprijinul politic, a rămas captiv în Partidul Național Liberal.