PNL: PSD se opune majorării indemnizaţiilor primarilor

Redactia -

PNL: PSD se opune majorării indemnizaţiilor primarilor

Comunicat de presă PNL

În cadrul ședinței Comisiei de administrație publică și amenajarea teritoriului din cadrul Camerei Deputaților din data de 7 martie 2017, s-a luat în discuție acordarea unui aviz pentru PL-x 142/2017 Proiect de Lege pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 2/2017 privind unele măsuri fiscal-bugetare, precum și modificarea și completarea unor acte normative.

Această Ordonanță de urgență prevede, printre altele, majorarea salariilor din administrația publică locală cu 20%, de la 1 februarie 2017. ținând cont că la art. 1, alin (3) din Ordonanța de urgență invocată, ‘personalul care ocupă funcții de demnitate publică alese din cadrul organelor autorităților publice locale, respectiv primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți ai consiliilor județene’ este exceptat de la majorarea cu 20% a salariilor/indemnizațiilor, deputatul Cristian Buican a depus un amendament prin care se dorea majorarea indemnizațiilor primarilor, viceprimarilor, președinților și vicepreședinților de consilii județene, cu același procent de 20% acordat personalului din cadrul administrațiilor publice locale.

Amendamentul depus de către deputatul Cristian Buican s-a bazat pe principiul conform căruia nu este normal ca un angajat din cadrul unei primării sau consiliu județean să aibă salariul mai mare decât conducătorul acelei administrații publice locale, așa cum se întâmplă după aplicarea prevederilor Oug. 2/2017.

Din păcate, contrar declarațiilor publice ale majorității membrilor PSD, în frunte cu președintele PSD Liviu Dragnea, care acum două săptămâni le promitea primarilor de comune o binemeritată majorare a indemnizațiilor, toți deputații PSD din cadrul Comisiei de administrație publică din Camera Deputaților au votat împotriva amendamentului prin care se majorau cu 20% indemnizațiile primarilor, viceprimarilor, președinților și vicepreședinților de consilii județene. Din păcate, cot la cot cu reprezentanții PSD, deputații USR au votat tot împotriva acestui amendament. Acest vot dat în cadrul Comisiei de administrație publică și amenajarea teritoriului a deputaților PSD și USR împotriva amendamentului depus de către deputatul liberal Cristian Buican demonstrează, fără echivoc, faptul că PSD și USR se opun majorării veniturilor aleșilor locali.

Biroul de presă al PNL