PNL: Stabilitatea financiară a țării este în pericol!

Redactia -

PNL: Stabilitatea financiară a țării este în pericol!

Stabilitatea financiară a țării este în pericol! Execuția bugetului general consolidat ne arată, negru pe alb, că finanțele României sunt în mare dificultate. Deficitul bugetar este de 10 ori mai mare decât în anul 2017, urcând la 5,5 miliarde, adică la 0,59% din PIB. Un asemenea nivel nu am mai avut din perioada crizei economice, se arată într-un comunicat de presă al PNL.

Cheltuielile bugetare au crescut cu 38,5%, în condițiile în care veniturile nu au avut decât o creștere de 21,3%. Informațiile ne spun că problemele se agravează și mai mult în luna martie, când ritmul încasărilor va fi și mai mic, pentru că evaziunea fiscală este neatinsă, iar cele mai importante venituri ale bugetului vin din impozitele pe salarii și contribuțiile sociale. Cu excepția subvențiilor din agricultură, Guvernul nu a încasat nimic de la Comisia Europeană în primele două luni ale anului.

Singura șansă pentru a evita un colaps al bugetului de stat se află în demararea, DE URGENȚĂ, a programelor cu finanțare europeană, care ar putea să aducă, numai în anul 2018 peste 20 de miliarde de lei. Dacă Guvernul nu se trezește nici în ceasul al 12-lea, avem toate motivele să așteptăm acestor incompetenți DEMISIA, în bloc! Să recunoască în fața tuturor că sunt incapabili să guverneze, se mai arată în comunicatul semnat de Raluca Turcan.