Gazeta de Prahova

Poate face FC Petrolul un eveniment (și) din meciul, din „16”-imile Cupei României, cu CS Mioveni? Are exemplul perfect de pe… 1 iunie 2013!

Sport

Dragos Trestioreanu

După ce a dus, pe 24 iunie 2017, recordul de asistență la aproape 15.000 de suporteri pe arena Ilie Oană, la returul barajului de promovare în Liga a III-a, cu Dentaș Tărtășești, ACS Petrolul ’52 – devenită FC Petrolul odată cu achiziționarea contra cost a mărcilor de la Primăria Ploiești – nu a mai reușit, de-atunci și până în prezent, să se apropie măcar de acea cifră impresionantă. Asta chiar dacă, trecând cu succes de campioana județului Dâmbovița, după 3-0, în deplasare, și 2-2, acasă, Petrolul evoluează, de la finele verii încoace, în al treilea eșalon național, iar anvergura acestei competiții este, firesc, cu totul alta decât cea din sezonul 2016-2017. Astfel încât, apropiindu-ne de finalul de an, atunci când întrecerile oficiale se vor întrerupe până la primăvară, urmând o vacanță lungă, implicit fără încasări, se pune problema dacă clubul găzarilor va reuși să facă rețetă în Cupa României, măcar. Dacă în campionat, nu prea poate!

Deși se anticipa că „lupii” vor aduce la Ploiești o echipă de Liga 1, sorții i-au fixat unul doar cu un eșalon mai sus, divizionara secundă CS Mioveni. O formație cu care defuncta SC FC Petrolul s-a duelat, în ediția 2010-2011 a campionatului Ligii a II-a, la capătul căreia ploieștenii au revenit pe prima scenă, după o întrerupere de șapte ani. Interesant este că, până la întreruperea sezonului de vară-toamnă, FC Petrolul va combate atât cu prima echipă a clubului CS Mioveni, cum am scris mai sus, în așa-numita competiție KO, cât și cu satelitul acesteia, participană la întrecerile Seriei a III-a a Ligii a III-a!

Evident că oficialii „galben-albaștrilor” visează ca un număr cât mai mare de suporteri să fie prezenți marți, 24 octocmbrie, la ora 18.00, pe „Ilie Oană”, la startul meciului cu trupa antrenată de către fostul reprezentant al „Generației de Aur”, Gheorghe Mihali, cel care l-a înlocuit pe fostul său șef de staff tehnic de la Mioveni, Adrian Mihalcea, devenit secund al lui Cosmin Contra la echipa națională a României. Pentru a-i atrage pe fani la stadion într-o zi lucrătoare, având și exemplul numericului de la derbiul cu AFCM Alexandria (circa 5.500 de iubitori ai Petrolului), disputat vineri, 13 octombrie, conducătorii clubului ploieștean trebui să încerce să transforme ziua respectivă într-una eveniment pentru echipa lor și pentru suporterii ei, explicându-le celor din urmă, dar nu numai lor, că va fi vorba despre un adversar tenace, care nu a pierdut de când îl are la cârmă pe Gică Mihali, că a terminat la egalitate, scor: 2-2, în deplasarea din week-end-ul trecut, de la Brăila, cu Dacia Unirea, și ocupă locul 5 în ierarhia la zi, cu 21 de puncte, la 8 și 7 lungimi distanță de formațiile clasate pe locurile promovabile, AFC Hermannstadt Sibiu și, respectiv, Dunărea Călărași. Cea din urmă o altă echipă la care a mai antrenat, destul de recent, Mihalcea. Mai mult, Mioveniul este la doar trei puncte de poziția a III-a, cea care permite participarea la barajul de promovare în Liga 1, ocupat acum de Chindia Târgoviște.

Deci, cum-necum, trupa de lângă Pitești – care va disputa etapa viitoare, acasă, derbiul local cu FC Argeș – este „pe cai”, cum se mai zice. Asta ca să nu mai spunem că este vorba despre o fostă prim-divizionară care are în lot fotbaliști cu minute bune în Liga 1, precum căpitanul brazilian, naturalizat român, Roberto Ayza, și autohtonii get-beget Alexandru Ichim, Costinel Gugu, Andrei Neagoe, Cristian Andor și Cosmin Năstăsie. Stabilit în Argeș, un fost goal-keeper al Petrolului, Iulian Mihai Ilie, este antrenorul portarilor de la CS Mioveni, după ce a apărat și buturile acesteia.

Bref, un adversar incomod în calea spre calificarea în optimile Cupei României pentru Claudiu Tudor și coechipierii lui. Însă, dacă se va trece mai departe, atunci găzarii chiar că au șansa de a aduce la Ploiești o echipă de Liga 1 și să se poată visa astfel la un meci de „sold out”! Totul este să se caute, repet, a se face un eveniment din fecare duel de totul sau nimic din mult gustata Cupă a României, al cărei trofeu din ediția 2012-2013 a fost adjudecat de mai sus-amintita SC FC Petrolul, 1-0 cu CFR Cluj, pe „Arena Națională”! Atunci când s-a dat un veritabil exemplu despre cum se poate face un eveniment dintr-un joc de fotbal, nu mai puțin de 30.000 de tricouri galbene colorând intens tribunele și o peluză ale celei mai mari arene de fotbal din țară! Păstrând proporțiile, se va putea face, „raportat la scară”, ceva la fel și pe 24 octombrie?

Foto: Youtube, www.ligab.ro și www.fcpetrolul.ro

Citeste mai departe

Statistici T5
Inline
Inline