Podul de lemn a devenit Podul de fier

Daniel Dimache -

Podul de lemn a devenit Podul de fier

Lucrările la pasajul de trecere între strada Depoului şi strada Mimiu (Podul de lemn) au fost recepţionate de către municipalitatea ploieşteană.

 Administraţia publică ploieşteană a derulat investiţiaCreare pasaj de trecere între strada Depoului şi strada Mimiului” (PODUL DE LEMN), proiect finanțat de Municipiul Ploiești prin credit bancar – EXIM BANK.

Noul pasaj de trecere între strada Depoului şi străzile Mimiului şi Marian Mehedinţeanu are o lungime de 78 de metri, nu va avea restricții de circulație cu privire la gabaritul/tonajul autovehiculelor, are două benzi de circulație, cu o lățime de 8,4 m, trotuare pentru circulația pietonală, cu  lățime de 1,5 m şi pistă de biciclete de 1 m, pe ambele sensuri de mers.

Primarul Municipiului Ploieşti, Andrei Liviu Volosevici, a precizat că, “noul pod reprezintă un tronson de legătură important în infrastructura locală, care va asigura un trafic sigur pentru ploieştenii ce tranzitează zona. Nu în ultimul rând, în prezent, la nivelul administraţiei publice ploieştene se află în analiză şi situaţia podurilor şi pasajelor, care asigură circulaţia rutieră peste pârâul Dâmbu, obiective care necesită o reabilitare urgentă”.