Podul de pe Centura Ploieştiului cade peste calea ferată

Daniel Dimache -

Podul de pe Centura Ploieştiului cade peste calea ferată

Podul rutier de pe Centura de Est, dintre satele Moara Nouă şi Corlăteşti, se degradează şi a dat peste cap circulaţia feroviară, care a fost oprită astăzi dimineaţă. Astăzi, în jurul orei 9.00, au căzut bucăţi de beton şi o întreagă balustradă cu gabaritul de peste 15 metri peste liniile de cale ferată electrficată şi peste firele de înaltă tensiune ce au traseul pe sub pod. Nu s-au înregistrat victime.

Traficul rutier a fost dirijat în zona podului afectat, iar în jurul orei 10.00, IPJ Prahova a luat măsuri pentru devierea traficului rutier, fiind amplasate filtre la intersecția DN1 cu DN1A şi la DN1A cu DN1B. La locul incidentul au intervenit şi pompierii militari din cadrul ISU Prahova.

Circulaţia CFR este blocată pe ambele sensuri pe ruta Ploieşti-Buzău, mai multe trenuri de călători fiind oprite în staţiile Valea Călugărească şi Ploieşti Sud. Podul de pe Centura de Est a Ploieştiului se găseşte în administrarea CNAIR (Compania Naţională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere).