Gazeta de Prahova

Podul de pe Centura Ploieştiului cade peste calea ferată

Actualitate

Daniel Dimache

Podul rutier de pe Centura de Est, dintre satele Moara Nouă şi Corlăteşti, se degradează şi a dat peste cap circulaţia feroviară, care a fost oprită astăzi dimineaţă. Astăzi, în jurul orei 9.00, au căzut bucăţi de beton şi o întreagă balustradă cu gabaritul de peste 15 metri peste liniile de cale ferată electrficată şi peste firele de înaltă tensiune ce au traseul pe sub pod. Nu s-au înregistrat victime.

Traficul rutier a fost dirijat în zona podului afectat, iar în jurul orei 10.00, IPJ Prahova a luat măsuri pentru devierea traficului rutier, fiind amplasate filtre la intersecția DN1 cu DN1A şi la DN1A cu DN1B. La locul incidentul au intervenit şi pompierii militari din cadrul ISU Prahova.

Circulaţia CFR este blocată pe ambele sensuri pe ruta Ploieşti-Buzău, mai multe trenuri de călători fiind oprite în staţiile Valea Călugărească şi Ploieşti Sud. Podul de pe Centura de Est a Ploieştiului se găseşte în administrarea CNAIR (Compania Naţională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere).

Citeste mai departe

Imagini de la recuperarea cu suport aero realizata astazi pe Valea Albă, de catre salvamontistii prahoveni si elicopterul pus la dispozitie de catre Inspectoratul General pentru Aviatie si Departamentul pentru Situatii de Urgenta.Din pacate, astazi a fost situatia in care cel mai negru gand al salvamontistilor cand merg sa recupereze un decedat, devine realitate , cel in care trupul gasit sa nu fie al persoanei cautate, ci al unei alte persoane neanutate ca disparuta, cum s-a intamplat si acum, ca in multe alte situatii. Actele gasite asupra victimei ne confirma ca aceasta nu este persoana anuntata ca disparuta acum 2 saptamani, fiind vorba de o persoana cu un al nume, domiciliata in Giurgiu. Continua cautarile, continua consumul de resurse umane si materiale, continua expunerea la risc, dar , noi nu putem spune "NU", noi nu putem spune "NU se poate" !

Publicată de Salvamont Romania - Dispeceratul National Salvamont pe Duminică, 17 martie 2019
Fără categorie
Statistici T5
Inline
Inline