Poliţia continuă controalele în domeniul panificaţiei

Redactia -

Poliţia continuă controalele în domeniul panificaţiei

Continuă activitățile desfășurate pentru prevenirea si combaterea activitatilor economice ilegale ce se comit de către reprezentanții unor societăți comerciale cu obiect de activitate de producție și comercializare pâine și produse de panificație

În continuarea activităților desfășurate în cadrul planului de măsuri „Vatra 2013”, care are ca scop prevenirea si combaterea activitatilor economice ilegale ce se comit de către reprezentanții unor societăți comerciale cu obiect de activitate de producție și comercializare de pâine și produse de panificație, ofițeri de investigare a fraudelor au efectuat ieri controale economice la societăți comerciale din Ploiești.

În urma activităților desfășurate a fost constatată o infracțiune și au fost aplicate 6 sancţiuni contravenţionale în valoarea de 70.000 lei.Totodată, au fost indisponibilizate bunuri ( 1.172 bucăți pâine și 2.904 kg porumb ) în valoare de 2.998 lei, dar și diverse sume de bani.

Polițiștii au acționat în echipe mixte cu lucrători din cadrul Gărzii Financiare Prahova, C.J.P.C. Prahova și I.T.M. Prahova

 

EXEMPLE :

            

Ofițerii de investigare a fraudelor au documentat activitatea comercială ilegală desfășurată de o societate comercială cu profil de activitate „producția și prelucrarea de pâine și produse de panificație”.

Astfel, în urma controalelor simultane efectuate la o fabrică de pâine și la magazinele aparținând unei societăți comerciale din Ploiești, dar și la alți beneficiari ai produselor acesteia s-a constatat că societatea nu înregistrase prin documentele de evidență contabilă, pentru data de 12.09.2013, cantitatea totală de 1.138 bucăți pâine, fiind identificată în acest sens și o lipsă a cantității de 391 kg făină, despre care există presupunerea ca s-a introdus în procesul de producție, produsele rezultate fiind de asemenea valorificate fără documente legale de proveniență.Totodată s-a constatat că societatea nu respecta normele sanitar veterinare și de protecție a consumatorului.

Pentru deficiențele constatate, urmează ca față de reprezentantul societății să se efectueze cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală, iar față de societate s-a dispus sancționarea contravențională cu suma de 40.000 lei și suspendarea activității până la remedierea deficiențelor constatate.

Tot ieri, polițiști din cadrul Staţiunii Sinaia au depistat în trafic un bărbat de 38 ani din com. Vulcana Băi, judeţ Dâmboviţa, în timp ce transporta cu un autoturism 2904 Kg porumb, în scopul comercializării la preţul de 0,75 lei/Kg, pe raza judeţului Braşov.Din cercetările ofițerilor din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor a rezultat că pentru marfa deţinută, bărbatul nu deţinea documente care să justifice provenienţa.Faţă de acestea, s-a luat măsura şi s-a sancţionării și s-a dispus măsura complementară a confiscării cantităţii de 2904 Kg porumb