Poliţia Locală vrea să ne scape de târgurile auto de pe trotuare şi din parcări

Redactia -

Poliția Locală Ploiești, prin consilierii Serviciului Disciplină în Construcții-Afișaj Stradal, Protecția Mediului și Control Comercial, a desfășurat în cursul zilei de marți, 18 septembrie 2012, activități de notificare a proprietarilor autovehiculelor expuse spre vânzare pe domeniul public. Acestora li s-a adus la cunoștință că, în termen de 48 de ore de la înștiințare, au obligația de a lua măsurile necesare pentru mutarea autovehiculului pe un teren privat sau de îndepărtare a afișelor, însemnelor ori a altor înscrisuri care privesc intenția de vânzare sau închiriere a mașinii. 

În caz contrar, proprietarii autovehiculelor expuse spre vânzare pe domeniul public riscă să fie sancționați – conform prevederilor H.C.L. nr. 7/2009, unde se menționează la art. 6., pct.1: ” expunerea spre vânzare/închiriere a vehiculelor pe raza Municipiului Ploiești se efectuează de către persoane fizice și juridice doar în spații special amenajate și autorizate, în condițiile legii (târguri auto, showroom-uri,etc.) ” – cu amendă contraventională cuprinsă între 1000-2500 lei (pers.juridice) și între 500-1500 lei (pers. fizice), urmând ca autoturismul să fie ridicat de pe domeniul public, conform H.C.L. nr. 96/2009, cu achitarea taxelor legale.

Astfel, au fost afișate peste 50 de notificări pe mașinile staționate pe domeniul public, ce aveau expuse anunțuri prin care se făcea cunoscută intenția de comercializare a autoturismului. Într-o primă etapă, s-a avut în vedere următoarele zone: Mc Donald’s Nord – Complex Nord, Kaufland Vest – Biserica Eroilor, str. Cosminele – supermarket Penny, str. Cosminele – intersecție Mărășești, B-dul Republicii – S.C. Electrica, Centrul Civic. Acțiunile de acest gen vor continua și în perioada următoare.