Poliţia Rutieră – cu ochii şi radarele pe şoferii indisciplinaţi

Redactia -

Poliţia Rutieră – cu ochii şi radarele pe şoferii indisciplinaţi

În ultima perioadă, la nivelul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova au fost demarate o serie de acţiuni care au vizat prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente de circulaţie. Activităţile au avut loc în municipiul Ploieşti şi oraşele Mizil, Urlaţi, Blejoi şi Băicoi, iar poliţiştii au acţionat pentru depistarea conducătorilor auto care se deplasează cu autoturisme pe drumurile publice după ce au consumat băuturi alcoolice.
Astfel, la data de 8.08.2012, în intervalul 6 – 8.30, efective din cadrul Serviciului Rutier, Biroul Drumuri Naţionale şi Europene au desfăşurat o acţiune gen filtru în oraşul Mizil. Pentru neregulile constatate cu această ocazie au fost aplicate 50 de sancţiuni contravenţionale.  Totodată, au fost retrase 22 de certificate de înmatriculare şi au fost reţinute 5 permise de conducere.Acţiunile au continuat au doua zi, în intervalul 6 – 9, când efective din cadrul Serviciului Rutier împreună cu reprezentanţii R.A.R. Prahova, au organizat si executat o acţiune gen filtru în oraşul Urlaţi. În cadrul acţiunii au fost aplicate 27 de sancţiuni contravenţionale, au fost retrase 14 certificate de înmatriculare şi au fost reţinute 4 permise de conducere.
În noaptea de 10/11.08.2012, între orele 23 – 2.00, efective din cadrul Serviciului Rutier împreună cu efectivele B.D.N.E. şi Biroului Rutier Ploieşti au acţionat în Ploieşti. În urma activităţilor de control au fost aplicate 33 de sancţiuni contravenţionale şi au fost reţinute 7 permise de conducere şi au fost retrase 2 certificate de înmatriculare. Totodată, poliţiştii rutieri au întocmit patru dosare penale.În ceea ce priveşte acţiunea organizată în oraşul Băicoi, poliţiştii rutieri au acţionat ieri, între orele 23.00 – 06.00. Cu această ocazie au fost aplicate 22 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 2.180 lei.