Poliţiştii au efectuat mai multe percheziţii la persoane suspectate de evaziune fiscală/VIDEO

Redactia -

Poliţiştii au efectuat mai multe percheziţii la persoane suspectate de evaziune fiscală/VIDEO

În urma percheziţiilor desfăşurate ieri şi a activităţilor specifice efectuate de ofiţerii Serviciului de Investigarea Fraudelor din cadrul I.J.P.Prahova, au fost indisponibilizate prin aplicarea sechestrului asigurator următoarele bunuri mobile şi imobile:

–        Un teren intravilan situat în oraşul Boldeşti-Scăieni în valoare de aproximativ 35.000 lei.

–        Un imobil-apartament situat în Ploieşti în valoare de aproximativ 45.000 euro.

–        Un autoturism în valoare de aproximativ 18.000 euro.

–        Un autoturism în valoare de aproximativ 4500 euro.

Totodată, ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul S.I.F. au emis pe numele lui I. MIHAI, de 26 de ani, din Ploieşti, C. GEORGIANA, de 28 de ani, din Ploieşti şi B. ERNEST, de 23 de ani, din Bucureşti ordonanţe de reţinere pentru o perioadă de 24 ore, urmând  să promoveze către Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova, propunerea de sesizare a instanţei judecătoreşti în vederea luării măsurii arestării preventive pentru 29 zile.

 Din cercetările poliţiştilor a rezultat că în cursul anului 2011 prin folosirea succesivă a mai multor societăţi comerciale cu sediul social în judeţul Prahova, aceştia au derulat operaţiuni comerciale cu bunuri provenite din Bulgaria. Din investigaţiile poliţiştilor a rezultat că suspecţii achiziţionau oţel beton prin mai multe firme controlate de ei, iar ulterior îl livrat către beneficiari reali, neevidenţiind în contabilitate aceste operaţiuni, sustrăgându-se astfel de la plata TVA şi a impozitului datorat statului în sumă de 3.277.395 lei.

 În scopul ascunderii activităţii infracţionale, suspecţii au cesionat   societăţile comerciale către diferite persoane fizice domiciliate în Bucureşti.

Cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale urmărindu-se identificarea tuturor participanţilor şi a societăţilor comerciale folosite la săvârşirea actelor infracţionale, a bunurilor ce pot face obiectul măsurilor asiguratorii, în vederea recuperării prejudiciului.

 INFORMAŢII DE BACKGROUND:

Poliţiştii Serviciului de Investigarea Fraudelor, însoţiţi de luptători S.I.R., au efectuat trei percheziţii la domiciliile unor persoane suspectate de evaziune fiscală, fraudă pe taxă adăugată şi impozit pe profit.

 Percheziţiile au fost efectuate sub directa coordonare a unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova şi au vizat două locuinţe din Ploieşti şi una din Bucureşti.

În urma descinderilor cinci persoane au fost conduse la sediul Poliţiei pentru audieri. Totodată, poliţiştii au ridicat de la locuinţele acestora laptopuri, unităţi IT, mai multe înscrisuri ce urmează să fie valorificate la probaţiune precum şi alte bunuri susceptibile a proveni din infracţiunile comise.

Din investigaţiile poliţiştilor a rezultat că prin intermediul tranzacţiilor intracomunitare cu materiale de construcţii, suspecţii au creat un prejudiciu de aproximativ 3 300 000 lei.

Până în acest moment, poliţiştii au reţinut trei persoane.

Cercetările continuă în vederea stabilirii şi documentării întregii activităţi infracţionale urmând a se dispune măsuri pentru recuperarea prejudiciului.

{youtubejw}zNqTp0XzRu4{/youtubejw}