Poliţiştii continuă să-i vâneze pe comercianţii ilegali de brazi

Redactia -

Poliţiştii continuă să-i vâneze pe comercianţii ilegali de brazi

Poliţiştii ploieşteni au continuat activităţile preventiv – combative, desfăşurate în perioada premergătoare Sărbătorilor de Iarnă.

În cadrul acţiunilor punctuale organizate, poliţiştii au întreprins activităţi de creştere a siguranţei publice, de prevenire si combatere a ilegalităţilor privind comerţul cu produse specifice acestor sărbători.

Astfel, sâmbătă, poliţiştii au aplicat sanctiuni în valoare de 9 000 lei şi au confiscaţi 36 brazi.

Exemple:

–  F. Florin a fost depistat în timp ce comercializa în zona staţiei de taxiuri de pe strada Vasile Milea din Ploieşti 10 pomi de Crăciun fără a avea aplicate crotalii. Acesta a fost sancţionat conform prevederilor Legii 171/2010 cu amendă, iar brazii au fost confiscaţi

– S. Stelian a fost depistat în zona străzii Decebal în timp de comercializa  20 pomi de crăciun, fără a avea documente necesare comercializării. Acesta a fost sancţionat conform prevederilor Legii 171/2010 cu amendă, iar brazii au fost confiscaţi/

Alte astfel de activităţi:

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Ordine Publică – Compartimentul Combaterea Delictelor Silvice au acţionat împreună cu cei din cadrul Serviciului de Investigarea Fraudelor.

Activităţile desfăşurate de ei au vizat legalitatea transportului şi comercializării pomilor de Crăciun în locurile de comercializare special destinate brazilor.

Astfel, la km 6 – D.N. 1 a fost identificată o societate comercială cu sediul în  Lipăneşti, reprezentată de B Anca. Care expusese spre vânzare 82 de brazi.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că pentru  11 pomi de Crăciun nu existau documente legale de provenienţă, fapt pentru care societatea în cauză a fost sancţionată contravenţional în conformitate cu prevederile art 19 al. 1 şi art 23 din Legea 171/2010, fiind dispusă şi măsura confiscării acestora.

 Poliţiştii Cornu împreună cu reprezentanţi ai Ocolului Silvic Câmpina, au desfăşurat o acţiune în vederea depistării persoanelor care sustrag şi transportă material lemnos fără documente legale.

Aceştia au aplicat 11 sancţiuni contravenţionale în valoare de 905 lei.