Polițiștii de la Investigarea Fraudelor au făcut trei percheziții în județele Dâmbovița și Prahova.

Redactia -

Acestea sunt efectuate în colaborare cu polițiștii Direcției de Investigare a Fraudelor din cadrul I.G.P.R., sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești. Activitățile beneficiază de suportul Serviciului de Operațiuni Speciale Prahova și Serviciului de Acțiuni Speciale Prahova.

Sunt vizate cinci persoane suspectate că au emis în numele unei societăți comerciale pe care o administrează mai mule file CEC fără acoperire bancară, prejudiciind astfel 11 agenți economici de la care au achiziționat diferite produse de larg consum.

Prejudiciul produs până în prezent prin comiterea faptelor este de peste 180.000 lei, faptele de comiterea căror sunt suspectați fiind săvârșite începând cu luna noiembrie 2012.

Totodată, membrii grupului infracțional sunt suspectați că au achziționat autoturisme în sistem leasing, fără a mai achita ratele aferentele.

În urma perchezițiilor efectuate au fost recuperate o parte din bunurile achiziționate fraudulos, totodată, în vederea recuperării prejudiciului fiind indisponibilizate autoturisme și alte bunuri aparținând suspecților.

La sediul I.P.J. Prahova au fost conduse pentru cercetări cinci persoane, față de unele dintre acestea urmând a fi luate măsuri preventive.