Polițiștii locali desfășoară acțiuni împotriva cerșetorilor, bețivilor și căruțașilor găsiți pe zonele interzise din Ploiești

Redactia -

Polițiștii locali desfășoară acțiuni împotriva cerșetorilor, bețivilor și căruțașilor găsiți pe zonele interzise din Ploiești

Primăria Municipiului Ploieşti, prin Poliția Locală Ploiești, a aplicat sancțiuni contravenționale deținătorilor de atelaje  în valoare totală de 3000 de lei.

În perioada 3-5 august 2012 au fost aplicate un număr de 6 sancțiuni contravenționale deținătorilor de atelaje care circulă pe raza municipiului Ploiești pe alte trasee decât pe cele stabilite prin HCL nr. 137/2012.  Printre cei care circulă cu atelaje cu tracțiune animală se găsesc și cei care transportă saci cu peturi colectate din zonele platformelor gospodărești.

Astfel, vineri, 3 august 2012, polițiștii locali l-au surprins  pe numitul V.G., în vârstă de 26 de ani, cu domiciliul in Ploiești, care circula cu un atelaj cu tracțiune animală pe str. Intrarea Cazărmii, încărcat cu saci cu peturi colectate din zonele platformelor gospodărești. În consecință, a fost sancționat contravențional, luându-se și măsura complementară de confiscare a atelajului.

Acțiuni asemănătoare se vor derula  și în perioada următoare pe raza municipiului Ploiești.

Patrulele pedestre şi mobile aparţinând Poliţiei Locale au depistat și o serie de persoane care consumau băuturi alcoolice pe domeniul public, în zone precum str. Mărășești, Șoseaua Nordului, în perimetrul Gării de Sud, str. Aleea Godeanu și str. Lacul Bâlea. Au fost aplicate opt sancțiuni contravenționale, cu o valoare totală de 750 lei – conform Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniștii publice.

Totodată, polițiștii locali au acționat pentru combaterea fenomenului cerșetoriei, prin sancționarea și îndepărtarea din zonă a persoanelor care apelau la mila publică. În acest sens, au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 1.650 lei – potrivit Legii nr. 61/1991.

Pentru depozitarea deșeurilor pe domeniul public, în afara recipienților de pe platformele gospodărești, au fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale, valoarea totală a acestora fiind de 850 lei, în conformitate cu prevederile H.C.L. nr. 228/2006.