Poliţiştii prahoveni – cu ochii pe vânzătorii de petarde

Redactia -

Poliţiştii prahoveni – cu ochii pe vânzătorii de petarde

Având în vedere starea de pericol existentă privind deţinerea, manipularea sau alte operaţiuni cu obiecte artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice, efectuate fără drept de către persoanele fizice sau juridice neautorizate, poliţiştii prahoveni desfăşoară toate activităţile necesare pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă civică, precum şi pentru prevenirea producerii unor accidente sau pagube materiale pe fondul folosirii necorespunzătoare sau ilegale a obiectelor artizanale.

În cursul zilei de 21.12.2010, la nivelul întregului judeţ au fost întreprinse activităţi de depistare a persoanelor care încalcă prevederile Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive, prin comercializarea unor obiecte artizanale şi de distracţie.

 

Exemplu:

Poliţiştii din Apostolache l-au depistat pe C. Alin care avea in portbagajul autoturismului său mai multe materiale pirotehnice, dupa cum urmeaza:

-19 bucati rachete clasa II

– 1 bucata candela clasa II 

-1 bucata candela

-104 bucati petarde clasa II

-1 petarda enigma fire works tip grenada , clasa II

-69 bucati petarde clasa II

În continuarea cercetărilor bărbatul a fost condus la sediul Sectiei de Politie Rurala Apostolache.

Din cercetările poliţiştilor a rezultat că C. Alin deţine la domiciliul său şi alte materiale pirotehnice, pe care ulterior bărbatul le-a predat poliţiştilor. Este vorba despre:

-3 cutii rachete tip cartus, clasa II

-54 bucati rachete, clasa II

C. Alin este cercetat penal pentru comiterea infracţiunii de deţinere de materiale si explozibili fara drept

Materialele pirotehnice au fost ridicate în vederea confiscării.