Poliția a reținut un bărbat de 38 de ani ca fiind autorul incendiilor de la UPC Vodafone

Daniel Dimache -

Poliția a reținut un bărbat de 38 de ani ca fiind autorul incendiilor de la UPC Vodafone

Aseară, UPC Vodafone și-a lăsat clienții fără televiziune prin cablu și internet, timp de mai multe ore (Vezi aici: Incendiu pus intenționat la UPC a lăsat Ploieștiul și alte localități, în această seară, fără televiziune și internet)

Poliția a transmis în cursul zilei de astăzi un comunicat de presă cu detalii privind desfășurarea cazului:

”La data de 18 decembrie a.c., în jurul ore1 22.00, Poliția Municipiului Ploiești a fost sesizată prin apel 112 de către un bărbat cu privire la faptul că, la o ghenă de gunoi de pe strada Romană ar fi izbucnit un incendiu.

În baza sesizării s-a constituit echipă operativă care s-a deplasat de îndată la fața locului, constatând faptul că incendiul se manifesta la patru tomberoane din plastic ce conțineau gunoi menajer dar și la cablurile de curent ce alimentează o firmă care furnizează rețea de cablu și internet.

Totodată și la alte 2 locații de pe strada Ștefan Greceanu au ars conținutul de gunoi al unor pubele metalice precum și o pubelă din plastic amplasată într-o altă zonă a străzii.

La fața locului au intervenit 3 echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova, care au lichidat incendiile produse.

Prejudiciul creat în urma incendiilor urmează a fi comunicat de către reprezentanții societăților afectate.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere prin incendiere, fiind efectuate cercetări pentru identificarea autorilor și tragerea acestora la răspundere.”

În urma verificărilor efectuate, persoana bănuită de comiterea faptei a fost identificată și depistată de polițiști ca fiind un bărbat în vârstă de 38 de ani din municipiul Ploiești.

În acest moment, bărbatul în cauză se află în custodia poliției în vederea audierii, urmând ca la finalizarea tuturor activităților să fie luate măsurile legale în consecință.

UPDATE. În urma probatoriului administrat, față de bărbatul în vârstă de 38 de ani a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca mâine să fie prezentat unității de parchet cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive.