Poliția a spart cu amenzi petrecerea de Valentine’s Day, la Bălțești

Daniel Dimache -

Poliția a spart cu amenzi petrecerea de Valentine’s Day, la Bălțești

Duminică, 14 februarie a.c., între orele 18:00-22:00, polițiștii Secției de Poliție Rurală Bălțești împreună cu specialiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, precum și reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova și ai Direcției Sanitar Veterinare și Siguranța Alimentelor Prahova au acționat pe raza comunei Bălțești pentru protejarea populației în contextul răspândirii la nivel național a infecției cu virusul SARS-COV-2, prevenirea și combaterea criminalității stradale, asigurarea ordinii și liniștii publice.

Astfel, au fost legitimate 107 persoane, iar pentru abaterile constatate au fost aplicate 99 de sancțiuni contravenționale în valoare de 18.000 de lei, dintre care 97 pentru încălcarea prevederilor Legii nr.55/2020, o sancțiune pentru încălcarea Legii nr.8/1996 și o sancțiune  pentru nerespectarea normelor prevăzute în HG. 984/2005.

Cu ocazia verificărilor efectuate la un agent economic situat pe raza comunei Bălțești, s-a constatat faptul că, în cortul de evenimente amplasat în spatele restaurantului, era organizată o petrecere cu ocazia zilei de ”Valentine’s Day” la care participau 96 de persoane. Având în vedere cele constatate, organizatorul evenimentului a fost sancționat contravențional conform Legii nr.55/2020 cu amendă în valoare de 6.000 de lei, totodată fiind identificați și sancționați și ceilalți participanți, iar evenimentul a fost întrerupt.

De asemenea, în incinta localului se difuzau opere muzicale fără consimțământul titularului drepturilor de autor, sens în care a fost aplicată o sancțiune contravențională conform Legii nr.8/1996 în valoare de 10.000 de lei.

Întrucât unitatea de alimentație publică desfășura activități de preparare și servire a produselor alimentare în spații necorespunzătoare și neaprobate sanitar-veterinar fără respectarea  condițiilor de igienă, reprezentanții DSVSA Prahova au aplicat o sancțiune în conformitate cu H.G.  984/2005, în valoare de  2.000 de lei. 

Recomandăm tuturor cetățenilor să respecte prevederile legale în contextul pandemiei de Covid-19, să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție și să nu se expună la riscuri.

Facem precizarea că evenimentele de tip nunți botezuri, mese festive sunt interzise. 

(Fotografie cu caracter ilustrativ)