Poliţia la ceas de Centenar

Daniel Dimache -

Poliţia la ceas de Centenar

În ziua de 26.11.2018, de la orele 12, Inspectoratul Județean de Poliție Prahova a găzduit în sala „Mihai Viteazul” o activitate cu tema „Poliția la ceas de Centenar”.
La evenimentul desfăşurat în colaborare cu Direcția Județeană a Arhivelor Naționale Prahova şi Muzeul Județean de Istorie şi Arheologie Prahova, au participat 90 de elevi ai Colegiului Național „Nichita Stănescu” din Ploieşti.

După expunerile privind evenimentele premergătoare „Unirii de la 1 Decembrie 1918” şi a evoluţiei structurilor de poliţie în decursul secolului al XX-lea, a avut loc prezentare pe teme de psihologie judiciară, realizată de domnul colonel în rezervă Andrei Banu, desprinsă din experiența de 33 de ani de activitate în cadrul structurilor de investigații criminale ale poliției. 

Finalul activității „Poliţia la ceas de Centenar” a fost marcat de o expoziție de documente istorice şi articole din presa primei jumătăți a secolului al XX-lea, precum şi echipamente de ultimă generaţie utilizate de poliţişti în prezent (trusă criminalistică, radar TrueCam etc.), prezentate de reprezentanți ai Serviciului Rutier, Serviciului Criminalistic şi Serviciului de Acțiuni Speciale.