Poliţia Locală Ploieşti, acţiuni de supraveghere în parcurile din oraş

Redactia -

Poliţia Locală Ploieşti, acţiuni de supraveghere în parcurile din oraş

Poliția Locală Ploiești a organizat, în cursul lunilor iunie și iulie 2023, acțiuni de supraveghere a zonelor de agrement aflate pe raza municipiului, pentru asigurarea respectării ordinii și liniștii publice, prevenirea faptelor de murdărire a domeniului public, pentru a-i descuraja și sancționa pe cei care încalcă regulile de conduită socială.

Polițiștii locali din cadrul Birourilor de Ordine Publică au patrulat atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte în parcurile și locurile de joacă, ocazie cu care au legitimat 1236 de persoane și au întocmit 511 procese-verbale de contravenție.

Valoarea amenzilor aplicate pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 61/1991 (a) pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, Legii nr. 349/ 2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun, O.U.G. nr. 97/2005 privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români, H.C.L. nr. 34/2019 – referitoare la modificarea și completarea H.C.L. nr. 218/2015 privind aprobarea Regulamentului serviciului de salubrizare ȋn municipiul Ploieşti, H.C.L. nr. 228/2006 referitoare la aprobarea Regulamentului privind stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea municipiului Ploiești, s-a ridicat la suma totală de 101.220 lei. Totodată, 528 de persoane au fost atenționate verbal cu privire la obligația pe care o au de a se comporta civilizat și a nu săvârși fapte de natură antisocială.

Faptele contravenționale depistate de polițiștii locali au constat în tulburarea ordinii și liniștii publice, fumatul în incinta locurilor de joacă pentru copii, aruncarea de resturi menajere, inclusiv coji de semințe pe domeniul public, scăldatul în fântânile arteziene ori în lacurile amenajate, precum și documente de identitate expirate.