Poliția ne anunță că a dat iama peste INFRACTORII PRODUCĂTORI DE ȚUICĂ. Domnilor parlamentari și legiuitori, ar trebui să-i trimiteți să-i aresteze pe mai toți țăranii României!

Daniel Dimache -

Poliția ne anunță că a dat iama peste INFRACTORII PRODUCĂTORI DE ȚUICĂ. Domnilor parlamentari și legiuitori, ar trebui să-i trimiteți să-i aresteze pe mai toți țăranii României!

La data de 10 martie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Prahova au efectuat 2 percheziții domiciliare în 2 comune din județul Prahova, la persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de producerea de produse accizabile care intră sub incindența regimului de antrepozitare fiscal în afara unui antrepozit fiscal autorizat de autoritatea competentă și deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 200 litri băuturi spirtoase.

Cu această ocazie, la una dintre locații a fost identificată o instalație artizanală precum și 1.550 de litri alcool, cu aspect și miros specific de țuică, fiind depozitați în doi recipienți tip cub din plastic, despre care proprietarul imobilului a declarat că au fost produși începând cu toamna anului 2021, din fructe proprii.

La fața locului s-a solicitat sprijinul lucrătorilor din cadrul Direcției Regionale Vamale Ploiesti care au procedat la indisponibilizarea instalației artizanale dar și a cantității de alcool, până la finalizarea cercetărilor.

Activitatea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Ploiești.

Cercetările sunt continuate de către polițiști pentru stabilirea întregii activități infracționale, pentru determinarea eventualului prejudiciu cauzat bugetului de stat prin neplata accizelor și taxelor datorate, precum și recuperarea acestuia.

(Fotografie cu caracter ilustrativ)