Poliţia Rutieră – acţiune în Vălenii de Munte, Urlaţi, Slănic şi Vărbilău

Redactia -

Poliţia Rutieră – acţiune în Vălenii de Munte, Urlaţi, Slănic şi Vărbilău
  • În intervalul orar 0-5, pe raza orașului Vălenii de Munte și a Secțiilor Rurale nr. 11 Drajna și nr. 8 Bălțești s-a desfășurat o acțiune rutieră, în scopul de a depista persoanele care conduc autovehicule sub influența alcoolului. Au fost legitimate 89 de persoane, controlate 84 de autovehicule, toți conducătorii auto fiind verificați cu etilotestul. Astfel, au fost reținute două permise de conducere și s-au aplicat 7 sancţiuni contravenționale, în valoare de 1.465 lei.În cadrul acțiunii, polițiștii au depistat un bărbat de 41 de ani, din comuna Dumbrăvești, care conducea sub influența alcoolului, etilotestul indicând o concentrație de 0,54 mg alcool pur în litrul de aer expirat. În cauză, a fost întocmit dosar penal.
  • Duminică, în intervalul 15 – 19, pe raza localităţii Vărbilău, s-a desfăşurat o acţiune rutieră, ocazie cu care au fost controlate 75 de autovehicule și s-au aplicat 64 de sancţiuni contravenţionale.De asemenea, au fost efectuate 40 de testări alcoolscop și au fost reținute trei permise de conducere pentru depășirea limitei legale de viteza. Valoare sancţiunilor a totalizat 25.520 lei.

Vineri, la nivelul Polițiilor orașelor Urlați și Slănic au fost organizate și desfășurate acțiuni rutiere.Pentru neregulile constatate, au fost reținute patru certificate de înmatriculare și aplicate 25 de sancțiuni, în valoare de 7.105 lei.

  • Sâmbătă după-amiază, o acțiune similară s-a desfășurat pe raza localităţii Vărbilău, în cadrul căreia polițiștii au controlat 44 de autovehicule, iar pentru abaterile constatate au aplicat 27 de sancţiuni contravenţionale (toate pentru depășirea vitezei legale), iar 37 de conducători auto au fost testați alcoolscop.

           Valoarea sancţiunilor aplicate a fost de 14.065 lei.