Poliţia Rutieră Prahova, acţiune cu efective mărite

Daniel Dimache -

Poliţia Rutieră Prahova, acţiune cu efective mărite

Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova a organizat în ziua de 15.05.2019, o acțiune cu efective mărite în Municipiului Câmpina și în comunele limitrofe: Florești, Filipeștii de Pădure, Bănești, Urleta, Brebu, Telega și Lunca Mare, pentru disciplinarea conducătorilor auto și reducerea gradului de victimizare prin accidente rutiere.

În urma acțiunii, care s-a derulat în intervalul orar 16.00 – 19.00, au fost controlate 164 de autovehicule, au fost testați cu aparatul etilotest 44 de conducători auto și au fost aplicate 45 de sancțiuni contravenționale.
Astfel, 2 amenzi au fost aplicate în urma depistării, cu aparatul radar TruCam, a conducătorilor care nu respectă regimul legal de viteză și 5 pentru abaterile bicicliștilor. Între aceștia din urmă, un bărbat a fost sancționat pentru faptul că se deplasau cu bicicleta, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice (0,39 mg/l alcool pur în aerul expirat).


Au mai fost aplicate sancțiuni pentru nerespectarea culorii roșie a semaforului, lipsa actelor și nepurtarea centurii de siguranță. De asemenea, au fost reținute 3 certificate de înmatriculare și un permis de conducere, precum și 2 seturi de plăcuțe de înmatriculare.

Prin prisma rezultatelor obținute, acțiunile de acest gen vor continua pentru prevenirea evenimentelor negative, a informat IPJ Prahova..