Poliţia stopează furturile din pădurea Jugureni. Hoţii prinşi noaptea la pândă!

Daniel Dimache -

Miercuri, 22 ianuarie a.c., lucrători din cadrul Postului de Poliție Jugureni, Călugăreni și Gura Vadului, împreună cu un pădurar al Ocolului Silvic Tisău, s-au deplasat pe raza comunei Jugureni, sat Jugureni, punct Zănoaga, la limită cu judeţul Buzău, unde au depistat doi bărbați care tăiau fără drept și sustrăgeau material lemnos dintr-o pădure particulară, informează IJP Prahova.

Organele silvice au procedat la măsurarea materialului lemnos, care era încărcat în două atelaje hipo, rezultând un volum de 0,938 mc și respectiv 0,600 mc, esență carpen.

Materialul lemnos și mijloacele folosite la sustragerea acestuia au fost reținute în vederea confiscării și predate în custodie Ocolului Silvic.

Cei doi bărbați, ambii din județul Buzău, au fost sancționați contravențional cu amendă totală de 12.000 lei.

Pădurile din comuna Jugureni, acum doar câţiva ani pur şi simplu prădate de bandele de jefuitori din zonă, au devenit locuri sigure pentru proprietari,  după mai multe acţiuni de genul celei despre care scriem, acţiuni curajoase, dar şi riscante, însă încununate de succes, pentru poliţiştii din zonă. O pândă înseamnă riscul de a te întâlni cu bande numeroase şi înarmate de infractori, aflaţi în mediul lor şi dispuşi la orice, dar şi multe nopţi nedormite şi petrecute afară în ger, pentru că infractorii nu „pică” imediat.

Felicitări tinerilor şi mai puţin tinerilor poliţişti şi pădurari din zonă! Ne dorim o poliţie prahoveană împrospătată şi revigorată de astfel de oameni dedicaţi muncii lor.