Politica prahoveană, un etern compromis

Redactia -

Politica prahoveană, un etern compromis

Poate un singur om să schimbe ordinea politică într-un judet?

Nu aștept un răspuns afirmativ sau negativ la această întrebare, ci o argumentare. Și aceasta deoarece eu stau și mă întreb – nu în calitate de politician, ci de simplu cetățean – cum pot fi influențate jocurile politice deja bine stabilite în cazul retragerii candidatului PNL la primaria Ploiestiului? Nimeni nu are nici o poziție oficială în cazul acestui candidat. De ce oare? Oare este o abilă manipulare politică prin care se dorește abaterea atenției de la ceva, prin totală tăcere asupra subiectului, care face loc diferitelor speculații?

Am auzit că, înaintea începerii campaniilor electorale,  politicienii prahoveni se așează la masa negocierilor. Se pare că practica asta durează nu de azi de ieri, ci de mult timp, adică de ani de zile. Vorbește târgul.
Și se aude că la acele negocieri se pun la punct „detaliile” alegerilor. Adică mai pe scurt, se împart funcțiile. Așa că unul din partide, zice-se, ar avea câteva orașe importante, printre care și Ploieștiul, iar la consiliul județean ar veni la conducere celălalt partid. Cam așa vorbește lumea că s-ar fi făcut jocurile până acum. Dar ce se fac negociatorii, în cazul în care unul din pioni cedează? Nimic nu este lăsat la voia întâmplării. Se zvonește că politicienii, înțelepți cum sunt ei, mai ceva decât Solomon, ar avea și planul B; în jurul distinşilor, pe lânga masa discuțiilor, se mai pun câteva scaune, care sunt ocupate de X persoane, care stau, așteaptă și se roagă. Nu la Dumnezeu, dar asta e o altă poveste, în definitiv fiecare are dreptul să creadă în ce vrea, cu condiția să nu îi lezeze pe cei din jur.
Merită un județ ca Prahova să aibă parte de asemenea clasă politică? Cum bine am zis în aparițiile mele anteriore, de pierdut au doar oamenii simpli, care sunt păcăliți de fiecare dată și în loc să aibă în fotoliul de primar sau CJ oameni care sunt capabili și le pot face viața mai ușoară, au parte de actori politici fără viziune, care își văd propriile interese și care, mai devreme sau mai târziu, vedeți bine unde ajung. Atrag atenția celorlalți contracandidați că nu mai merge cu minciuna. A venit timpul ca județul Prahova să aibă oameni în conducere, care pot pune interesul omului de rând înaintea interesului personal.

Andrei Pavel – membru Partidul Mișcarea Populară Prahova