Poliţist prins în flagrant lângă sediul IJP Prahova când lua 1.000 de lei mită pentru a urgenta înmatricularea unor vehicule

Redactia -

Poliţist prins în flagrant lângă sediul IJP Prahova când lua 1.000 de lei mită pentru a urgenta înmatricularea unor vehicule

Joi, 23.03.2017, ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) — Structura Centrală și Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Prahova, sub coordonarea procurorului de caz desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova l-au identificat în flagrant pe B.M., agent de poliție în cadrul SPCRPCIV Prahova, imediat după ce a primit suma de 1.000 lei pentru a urgenta înmatricularea unor autovehicule.

Pentru administrarea probatoriului faptei, în cursul zilei de ieri au fost efectuate mai multor percheziții la sediul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Prahova și la locuința agentului de poliție, cercetat sub aspectul săvârșirii a opt infracțiuni de luare de mită.

Cu această ocazie, ofițerii D.G.A. au identificat asupra polițistului și la domiciliul acestuia, mai multe sume de bani în lei și valută, în cuantum de aproximativ 11.500 lei, care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Urmare a activităților desfășurate în cauză, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de un număr de 3 suspecți, sub aspectul săvârșirii a 6 infracțiuni de complicitate la luare de mită, iar față de alți 3 suspecți, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

În fapt, s-a reținut că polițistul a primit, în perioada noiembrie 2016 — februarie 2017, direct sau prin interpuși, de la mai multe persoane, diverse sume de bani pentru urgentarea îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, constând în înmatricularea unor vehicule cu încălcarea prevederilor legale ce reglementau activitatea în cauză.

În urma probatoriului administrat, s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penală față de B.M. pentru săvârșirea a opt infracțiuni de luare de mită aflate în concurs real, iar față de I.P. și I.C. pentru săvârșirea a 3, respectiv o infracțiune de complicitate la luare de mită.

Totodată, față de cei trei inculpați a fost luată măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 zile, iar în cazul polițistului s-a dispus și interdicția exercitării profesiei în cadrul SPCRPCIV Prahova pentru aceeași perioadă.

În cauză s-a beneficiat de sprijinul de specialitate al I.G.P.R. — D.O.S. — Brigada Operațiuni Speciale Ploiești și al I.J.J. Prahova.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE AL DGA