Poliţiştii au împărţit amenzi prin toată Prahova

Daniel Dimache -

Poliţiştii au împărţit amenzi prin toată Prahova

 

La data de 15 iulie a.c., în mai multe intervale orare, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Prahova au desfășurat 8 acțiuni punctuale, în municipiile Câmpina și Ploiești, în orașele Vălenii de Munte și Urlați, în comunele Apostolache, Podenii Noi, Iordăcheanu, Ceptura, Gura Vitioarei dar și pe drumurile naționale din județ.

Activitățile au avut ca obiectiv prevenirea și combaterea criminalității stradale, modelarea factorului uman prin responsabilizarea participanților la trafic pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, precum și prevenirea infracțiunilor contra persoanei și patrimoniului.

Astfel, au fost legitimate peste 500 de persoane, au fost controlate peste 400 de autovehicule și 8 societăți comerciale au fost verificate.

În cadrul acțiunilor au fost aplicate 160 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 46.865 de lei.

Totodată, au fost reținute 17 permise de conducere și 9 certificate de înmatriculare au fost retrase.

Exemple:

✅️ Pe tot parcursul zilei de 15 iulie a.c., polițiștii Serviciului Rutier Prahova au acționat pe drumurile naționale din județ, pentru combaterea comerțului ilicit și combaterea nerespectării dispozițiilor legale de către pietoni.

Astfel, au fost aplicate 58 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 17.445 de lei.

Totodată, au fost reținute și 2 permise de conducere.

✅️ În intervalul orar 7.00-9.00, polițiștii din cadul Poliției orașului Vălenii de Munte au organizat și desfășurat o acțiune pe raza orașului Vălenii de Munte și a comunei Gura Vitioarei pentru combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere.

Astfel, au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale conform OUG 195/2002 și au fost reținute 4 permise de conducere.

✅️ În intervalul orar 20.00-22.00, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Ploiești au efectuat o acțiune în zona Sălii Sporturilor Olimpia, pe linia descurajării elementelor infracționale și combaterii parazitismului social.

Astfel, au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale conform Legii nr.61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

✅️ Tot ieri, 15 iulie a.c., polițiștii secției de poliție rurală Apostolache au acționat pe raza de competență pentru prevenirea faptelor antisociale în zona localurilor de alimentație publică, prevenirea accidentelor rutiere, precum și creșterea gradului de disciplină rutieră în rândul conducătorilor de trotinete și biciclete.

Astfel, au fost aplicate 22 de sancțiuni contravenționale în valoare de 2.130 de lei.

Totodată, au retrase și 2 certificate de înmatriculare.

✅️ Pe timpul nopții, în intervalul orar 22.30-1.30, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Ploiești au acționat pe raza de competență, pentru reducerea victimizării prin accidente rutiere produse pe fondul defecțiunilor tehnice ale autovehiculelor, în colaborare cu reprezentanții R.A.R. Prahova.

Astfel, au fost controlate peste 40 de autovehicule și au fost aplicate 21 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 6.525 de lei.

Totodată, a fost reținut un permis de conducere și 5 certificate de înmatriculare au fost retrase.

Acțiunile polițiștilor prahoveni continuă și în perioada următoare.