Polițiștii instructori, testați și ei la Câmpina

Daniel Dimache -

Astăzi, 8 septembrie, la sediul Școlii de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina, Direcția Pregătire Profesională din cadrul Poliției Române desfășoară proba practică, pentru avizarea viitorilor polițiști instructori ai structurilor de pregătire profesională, din cadrul unităților teritoriale de poliție.

Astfel, pentru verificarea aptitudinilor necesare, polițiștii susțin proba practică, eliminatorie în cadrul procedurii de avizare a polițiștilor instructori. Această verificare are drept scop încadrarea posturilor de instructori, cu personal care să aibă abilitățile și pregătirea necesare îndeplinirii sarcinilor specifice.

Ocuparea posturilor vacante din cadrul structurilor teritoriale de pregătire profesională se face numai după obținerea unui aviz prealabil acordat de comisia constituită la nivelul Direcției Pregătire Profesională din cadrul Poliției Române.

Neacordarea avizului prealabil atrage imposibilitatea numirii în funcție sau modificării raporturilor de serviciu.

Posturile de execuție cu atribuții pe linia pregătirii în domeniul intervenției au în componență următoarele specializări: pregătire în domeniul educației fizice și autoapărării, pregătire în domeniul instrucției tragerii, pregătire în domeniul tacticii polițienești și pregătire în domeniul conducerii auto în regim prioritar.

Probele practice pentru fiecare specializare sunt următoarele:

1. Pregătire sportivă și autoapărare – testarea calităților motrice ale candidaților și a procedeelor de autoapărare, adaptate nevoilor de verificare practică. Pentru testarea calităților motrice, bărbații susțin următoarele probe: alergare de rezistență (1000m), menținut în atârnat, genuflexiuni, abdomene și flotări, iar femeile: alergare de rezistență (800m), abdomene, viteză și săritura în lungime de pe loc.

2. Tragere cu armamentul din dotare – organizarea și executarea unor ședințe de tragere.

3. Conducere autovehicul în regim prioritar – susținerea unei probe de verificare a aptitudinilor, ce presupune parcurgerea unui traseu aplicativ și efectuarea unor manevre specifice, care fac parte din curriculumul de pregătire al instructorilor auto.

4. Tactică – rezolvarea unor situații tactice standard de ordine publică, care implică aplicarea uneia sau mai multor măsuri polițienești, potrivit Legii nr. 218/2002 privind organizarea și funcționarea Poliției Române, cu modificările și completările ulterioare.

La toate cele 4 probe susținute, celor evaluați li s-a solicitat să explice tehnicile folosite, să contextualizeze măsurile luate, ținând cont de prevederile legislației în vigoare, astfel încât să se poată evalua capacitatea acestora, de a transmite informațiile profesionale, în procesul de pregătire.

❗️De pe 2 și până pe 11 august, 1️⃣8️⃣ echipe naționale, printre care și cea a României, se vor întrece la Ploiești și…

Publicată de Federatia Romana de Baschet pe Luni, 29 iulie 2024