Poliţiştii prahoveni, în stradă pentru o minivacanță liniștită

Redactia -

Poliţiştii prahoveni, în stradă pentru o minivacanță liniștită

Peste 1.000 de polițiști prahoveni vor acționa în teren, în perioada 30 noiembrie – 3 decembrie a.c., pentru asigurarea unui climat optim de ordine și siguranță publică, astfel încât cetățenii să petreacă această minivacanță în siguranță, fără a fi înregistrate evenimente negative.

Vor fi prezenți în teren polițiști de ordine publică și rutieră, dar și din cadrul altor structuri ale Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, care vor asigura o prezență vizibilă atât în cadrul evenimentelor din județ, cât și în proximitatea acestora, pentru prevenirea oricăror incidente antisociale și pentru a interveni într-o manieră promptă în cazul unor posibile situații care se află în competența de gestionare a poliției.

Peste 300 de polițiști rutieri vor acționa în cele 4 zile desfășurând acțiuni rutiere pentru a preveni accidentele de circulație.

Aceștia vor acționa pentru fluidizarea traficului rutier pe principalele artere din județ, în special pe rutele către stațiunile turistice.

În aceste zile vor fi vizați și conducătorii auto care aleg să se urce la volan după ce au consumat băuturi alcoolice sau substanțe interzise, prin urmare, fiind utilizate aparatele etilotest, dar și cele drugtest.

Polițiștii prahoveni recomandă conducătorilor de vehicule ca, în condițiile unui carosabil umed, să ruleze cu viteză redusă, adaptată condițiilor de drum, să fie mai atenți și să-și pătreze calmul la volan, fără sa bruscheze comenzile vehiculului.

Nu uitați că anvelopele de iarnă sunt obligatorii pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei!

Pe de altă parte, vă reamintim să nu vă lăsați locuințele descuiate, dacă plecați în vacanțe, această perioadă fiind una propice pentru răufăcătorii care urmăresc să comită furturi cu prilejul deplasărilor dumneavostră de la domiciliu pe perioade mai lungi.

De asemenea, nu vă lăsați obiecte de valoare în interiorul autoturismelor, mai ales în locuri la vedere, indiferent dacă ați parcat mașina într-o parcare special amenajată sau pe străzi lăturalnice, mai puțin circulate! Puteți fi victima unei infracțiuni.

Totodată, vă readucem aminte faptul că puteți folosi doar materiale pirotehnice din categoria celor admise la comercializare și care prezintă un pericol redus pentru utilizatori.

Pe această cale, vă recomandăm să supravegheați îndeaproape copiii, întrucât aceștia pot fi tentați să folosească articole pirotehnice obținute de la comercianți neautorizați.

Pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă, precum şi pentru evitarea apariţiei unor situaţii conflictuale de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică în această perioadă, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Prahova recomandă cetățenilor să manifeste răbdare, să respecte indicaţiile forţelor de ordine şi să evite implicarea în conflicte de orice natură.

Cu acest prilej, reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Prahova urează un sincer La Mulți Ani, tuturor românilor!