Polițiștii prahoveni, la vânătoare de vitezomani și alcooliști, în acest week-end

Daniel Dimache -

Polițiștii prahoveni, la vânătoare de vitezomani și alcooliști, în acest week-end

Acțiune a polițiștilor pentru respectarea regimului legal de viteză

Polițiștii Serviciului Rutier și cei ai Biroului Drumuri Naționale Europene, au acționat în zilele de 11 și 12 septembrie a.c., pentru asigurarea unui climat de siguranță rutieră, creșterea vizibilității elementului polițienesc în vederea prevenirii accidentelor rutiere, pe fondul vitezei excesive și al consumului de băuturi alcoolice.

Au fost aplicate 120 de sancțiuni pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 5 sancțiuni pentru consumul de băuturi alcoolice la volan.

Valoarea totală a acestora fiind de aproximativ 76.820 de lei.

Totodată, au fost reținute și 15 permise de conducere, cele mai multe pentru depășirea vitezei legale.

Dosare penale pentru conducerea sub influența alcoolului și a substanțelor psihoactive

La data de 11 septembrie a.c., în jurul orei 18.30, polițiștii orașului Mizil, au observat în trafic, un autoturism, care circula din sens opus, pe o stradă cu sens unic, motiv pentru care au efectuat semnalul regulamentar de oprire, însă autoturismul și-a continuat deplasarea.

Polițiștii au pornit semnalele luminoase și acustice, urmărind autoturismul aproximativ 400 de metri, fiind oprit pe strada Ion Luca Caragiale din oraș.

Întrucât conducătorul auto emana halena alcoolică, s-a procedat la testarea cu aparatul etilotest, care a rezultat valoarea de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul de 42 de ani, din Mizil a refuzat prelevarea de mostre biologice de sânge. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuz sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice de sânge.

.

La data de 12 septembrie a.c., în jurul orei 00.40, polițiștii Secției nr. 9 de poliție rurală Puchenii Mari, au procedat la oprirea regulamentară a unui autoturism, care se deplasa, pe drumul comunal Fânari către DJ 101 D.

Întrucât conducătorul autoturismului emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul, de 46 de ani, din comuna Olari a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările în cauză vor fi continuate de către polițiștii postului de poliție Gorgota, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.

În jurul orei 2.45, polițiștii Serviciului Rutier au fost sesizați cu privire la faptul că, pe raza localității Poiana Țapului s-a produs un accident rutier.

La fața locului s-au deplasat polițiștii, care au stabilit că un autoturism, condus de un bărbat de 43 de ani, din comuna Plopu, care se deplasa pe DN1-E60, pe direcția București către Brașov, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, părăsind partea carosabilă, unde a intrat în coliziune cu parapetul din beton al drumului, după care s-a răsturnat pe plafon.

Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând valoarea de 0,66 mg/l alcool pur, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală, în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.

La aproximativ aceeași oră, polițiștii Serviciului Rutier în timp ce efectuau atribuțiunile de serviciu pe raza localităţii Păulești, au oprit pentru control un autoturism, care circula pe DJ 102, din direcția Păulești către Ploiești.

Întrucât conducătorul auto emana halena alcoolică, s-a procedat la testarea cu aparatul etilotest, care a rezultat valoarea de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care, acesta a fost condus la o unitate medicală, în vederea recoltării de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză, bărbatului de 54 de ani i-a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Tot în cursul nopții trecute, polițiștii Serviciului Rutier în timp ce desfășurau atribuțiunile de serviciu, în municipiul Ploiești, au oprit pentru control un autoturism care circula pe strada Ștrandului, din direcția localității Bucov către centrul orașului.

Conducătorul autoturismului, un tânăr de 18 ani, din comuna Puchenii Mari, a fost testat cu aparatul DrugTest, care a indicat rezultat pozitiv la substanțe cu efect psihoactiv, fiind condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice în vederea stabilirii concentrației de substanță.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii conducerea unui autovehicul sub influența substanțelor cu efect psihoactiv.

Mai spre dimineață, în jurul orei 3.00, polițiștii Biroului Rutier, în timp ce efectuau serviciul pe strada Ștrandului din municipiu, au oprit pentru control un autoturism.

La volanul autoturismului se afla un tânăr, cu vârsta de 23 de ani, din satul Pleașa, iar în urma testării cu aparatul DrugTest, acesta a indicat prezența unor substanțe susceptibille de a avea efect psihoactiv, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infractiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice de către o persoană aflată sub influenta substantelor cu efect psihoactiv.