Poliţiştii prahoveni, zeci de permise reţinute şi peste 700 de amenzi în valoare totală de 310.000 de lei, în ultimele trei zile

Redactia -

Poliţiştii prahoveni, zeci de permise reţinute şi peste 700 de amenzi în valoare totală de 310.000 de lei, în ultimele trei zile

Asigurarea unui climat optim de ordine și siguranță publică și reducerea numărului de fapte antisociale și de accidente care se produc în județul Prahova reprezintă prioritățile polițiștilor prahoveni.

Pe toate liniile de muncă, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Prahova desfășoară zilnic acțiuni pentru descurajarea elementelor infracționale și combaterea fenomenelor cu impact stradal.

În ultimele trei zile ale săptămânii precedente au fost organizate și desfășurate acțiuni de către polițiștii din cadrul Polițiilor municipale Ploiești și Câmpina, Polițiilor orășenești Azuga, Băicoi, Sinaia și Vălenii de Munte, ai Secțiilor Rurale Blejoi, Ciorani, Cocorăștii Colț, Puchenii Mari și Valea Călugărescă, dar și pe drumurile naționale din județ, de către polițiștii Serviciului Rutier Prahova.

Astfel, polițiștii au acționat în zonele în care sunt înregistrate fapte cu violență și nu numai, precum și în zonele unde se produc frecvent accidente de circulație, pentru reducerea numărului acestora.

Astfel, au fost legitimate aproximativ 1.100 de persoane și au fost oprite, pentru control, peste 1.000 de autovehicule.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate peste 740 de sancțiuni contravenționale, cele mai multe dintre acestea la regimul rutier, dintre acestea exemplificând: aproximativ 320 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 46 pentru abaterile pietonilor, 27 pentru nepurtarea centurii de siguranță, 9 pentru abaterile bicicliștilor, 7 pentru neacoradare de prioritate de trecere pietonilor, dar și 5 pentru neacordare de prioritate de trecere vehiculelor care au acest drept.

S-a acționat și pentru reducerea numărului de accidente rutiere produse pe fondul conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv, sens în care au fost efectuate mai multe filtre rutiere, în urma cărora, au fost efectuate aproximativ 600 de testări cu aparatele etilotest și drugtest, din dotare.

În urma filtrelor efectuate, au fost reținute 38 de permise de conducere, dintre care 19 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 7 pentru neacordare prioritate pietoni, 5 pentru neacoradare prioritate vehicule, două pentru conducere sub influența alcoolului, unul pentru efectuarea unei depăşiri neregulamentare, dar și 13 certificate de înmatriculare.

Valoarea totală a sancțiunilor depășește 310.000 de lei.

Acțiunile polițiștilor prahoveni sunt permanente și sunt organizate și desfășurate pentru ca cetățenii să se afle în siguranță.