Poliţiştii rutieri au amendat la greu, astăzi, pe DN1

Daniel Dimache -

Poliţiştii rutieri au amendat la greu, astăzi, pe DN1

Polițiștii Serviciului Rutier Prahova continuă activitățile specifice asigurării unui climat de siguranță rutieră pe drumurile din județ.

În acest sens, polițiștii au acționat astăzi, pe DN1 (E 60), în intervalul orar 10:00-13:00, pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente, în special pentru identificarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză.

În cadrul acestei acţiuni, au fost controlate 223 de autovehicule, 34 de conducatori auto fiind testați cu aparatul etilotest.
Pentru abaterile constatate au fost aplicate 148 de sancțiuni contravenționale, dintre care 73 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză și 75 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri.
Valoarea sancțiunilor aplicate este de 42.900 de lei.

Totodată, au fost reținute două permise de conducere, unul pentru depășirea limitei legale de viteză cu peste 50 km/h și celălat pentru depășire neregulamentară.

Scopul acestor acțiuni este acela de a diminua efectul negativ al creșterii numărului de victime din accidente rutiere, activitățile de acest gen urmând a fi desfășurate și în perioada următoare.

Recomandăm tuturor participanților la trafic să adopte o conduită preventivă la volan și să adapteze în permanență modul de deplasare la condițiile de drum, trafic, vizibilitate și condițiile meteorologice.

Respectați regimul legal de viteză, întrucât viteza excesivă și cea neadaptată la condițiile de drum, pot cauza evenimente rutiere cu consecințe grave!