Poliţiştii rutieri prahoveni au scos aparatul de depistare a consumului de droguri şi substanţe interzise

Daniel Dimache -

Poliţiştii rutieri prahoveni au scos aparatul de depistare a consumului de droguri şi substanţe interzise
Uita-te la acest video pe YouTube.

La nivel național, consumul de substanțe psihoactive constituie un fenomen dinamic, care pune în pericol ordinea și siguranța publică.

La nivelul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, au fost date spre folosință aparate DRUGTEST, aparate ce pot detecta prezența în corp, până la nouă substanțe interzise, diferite.

Acestea vor fi utilizate în scopul prevenirii și combaterii accidentelor rutiere, care au cauză de producere conducerea unui vehicul sub influența subsanțelor psihoactive.

Cu această ocazie, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în intervalul orar 01:00-04:00, polițiștii prahoveni, rutieri și de ordine publică, au acționat pe raza municipiului Ploiești în vederea depistării și sancționării conducătorilor auto aflați sub influența băuturilor alcoolice și a substanțelor stupefiante.

În cadrul acțiunii, au fost controlate 110 autovehicule, au fost efectuate 100 testări cu aparatul etilotest, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale în valoare de 5655 lei.

Dintre acestea, o sancțiune s-a îndreptat către un conducător auto care a picat testul cu etilotestul.
În dreptul acestuia, a rezultat o valoare de 0,04 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i reținut permisul de conducere pe o perioadă de 90 de zile.

În urma terstărilor cu aparatele DRUGTEST, polițiștii au întâmpinat un conducător auto care a refuzat să fie testat cu aparatul de detectare a drogurilor din corp. În consecință, tânărul ploieștean a fost condus la o unitate spitalicească pentru recoltarea probelor biologice de sânge și urină.

Testul preliminar efectuat la spital a fost pozitiv, indicând consumul de MARIJUANA.

Pe numele conducătorului auto a fost întocmit dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice sub influența substanțelor psihoactive, iar până la finalizarea cercetărilor penale, i-a fost suspendat dreptul de a conduce vehicule.

Polițiștii rutieri vor acționa în continuare cu aparatele DrugTest, întrucât consumul de substanțe interzise afectează capacitatea de a conduce, diminuează reflexele, conducătorii auto pot deveni agresivi, iar în cele mai multe cazuri, finalitatea fiind producerea unui eveniment rutier, uneori fatal.

Imagini: IPJ Prahova