Poliţiştii şi jandarmii au donat sânge

Redactia -

Poliţiştii şi jandarmii au donat sânge

Polițiștii din Sinaia, jandarmii Centrului de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Montani Sinaia, cursanţii de la secţiile şi posturile montane din ţară ( care participă la programele formative derulate în Centru ) și jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Prahova de la Detaşamentele din Sinaia şi Buşteni au participat, la data de 12.05.2017, la o campanie de donare de sânge.

Activitatea a beneficiat de sprijinul Centrului de Transfuzie Sanguină Ploieşti.

De ce să donăm sânge?

Sângele donat de o persoană poate salva până la trei vieţi, iar cel mai important dar pe care îl poţi dărui cuiva este darul vieţii.

Potrivit statisticilor, în România, doar 2% din populaţie donează sânge. Prin urmare, nu de puţine ori, cantitatea de sânge colectată se dovedeşte a fi insuficientă comparativ cu cererea foarte mare înregistrată de spitalele din România.

La nivel naţional, polițiștii, alături de ceilalti angajați ai Ministerului Afacerilor Interne, sunt susţinători ai campaniilor de donare de sânge, promovând donarea, pentru a conştientiza populaţia că pot oferi o şansă la viaţă semenilor lor, cu doar un strop de sânge.