Pompierii în acţiune

Redactia -

Pompierii în acţiune

În ultimele 24 de ore, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova au intervenit pentru gestionarea următoarelor evenimente:

 

  1. 27.03.2013, ora 16:14 – incendiu deşeuri menajere

            În municipiul Ploieşti, şoseaua vestului, echipajele de pompieri au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o clădire părăsită, în proprietatea unei societăţi comerciale.

            Au ars aproximativ 150 kg deşeuri şi gunoi menajer.

            Cauza probabilă: jar sau scântei – fumatul în locuri nepermise sau în locuri neprotejate corespunzător.

 

  1. 27.03.2013, ora 20:36 – incendiu autobasculantă

            În localitatea Bărcăneşti – A3 – km 56, echipajele de pompieri au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o autobasculantă, în proprietatea unei societăţi comerciale.

            Au ars: cabina, componentele de la compartimentul motor, anvelopele şi instalaţia electrică.

           Cauza probabilă: scurtcircuit electric – conductor electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolaţia deteriorată în urma unei acţiuni mecanice ori fizice.

 

 

  1. Echipajele SMURD au intervenit în 24 cazuri de urgenţă medicală. În toate cazurile, paramedicii au acordat primul ajutor medical calificat, persoanele fiind monitorizate şi transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe, în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate.