FOTO – Pompierii mobilizaţi la locul accidentelor de la Posada şi Sinaia

Redactia -

FOTO – Pompierii mobilizaţi la locul accidentelor de la Posada şi Sinaia

În ultimele 24 de ore, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova au fost solicitate să intervină pentru gestionarea următoarelor evenimente:

Echipajele de pompieri au fost solicitate să transporte o cantitate de 10000 l apă potabilă în localitatea Urlaţi, la un centru de recuperare.

În localitatea Bucov, echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu de resturi menajere. Au ars: aproximativ 3000 kg resturi menajere, 10 cauciucuri şi cca 15000 mp vegetaţie uscată. Cauza probabilă: flacară – foc deschis în spaţii deschise.

 

  1. În municipiul Ploieşti, strada Arnăuţi, echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru forţarea uşii unui imobil şi întreruperea alimentării cu gaze. Echipajele sosite la locul evenimentului au constatat că proprietarul părăsise imobilul lăsând gazele aprinse.

 

  1. 22.09.2014, ora 14:45 – asigurare zonă accident rutier

Echipajele de pompieri au fost solicitate să intervină la un accident rutier produs în localitatea Comarnic, cartier Posada, în care au fost implicate două autoturisme, iar unul dintre acestea a părăsit partea carosabilă şi a căzut într-o râpă de aproximativ 40 m adâncime. La faţa locului s-au deplasat o autospecială de descarcerare şi ambulanţa de prim ajutor. Echipajele de pompieri au intervenit pentru asigurarea zonei.

 

  1. 22.09.2014, ora 15:45 – asigurare zonă accident rutier

Echipajele de pompieri au fost solicitate să intervină la un accident rutier produs în localitatea Sinaia, Calea Braşovului, în care a fost implicat un autocamion, care a părăsit partea carosabilă şi a intrat pe terasamentul căii ferate, traficul feroviar fiind restricţionat timp de 1h şi 30 minute.

 bscap0000

  1. bscap0003bscap0007
  2. 22.09.2014, ora 17:59 – inundaţie magazin

În localitatea Urlaţi, strada Tudor Vladimirescu, echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială pentru evacuarea apei dintr-un magazin, inundat pe o suprafaţă de aproximativ 40 mp.

 

22.09.2014, ora 18:37 – inundaţie locuinţă

În localitatea Urlaţi, strada Tudor Vladimirescu, echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială pentru evacuarea apei dintr-o locuinţă, inundată pe o suprafaţă de aproximativ 60 mp. În comuna Albeşti Paleologu, sat Cioceni, echipajele de pompieri au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească.  Au ars: acoperişul şi elementele de construcţie ale anexei pe o suprafaţă de aproximativ 100 mp.

Cauza probabilă: jar sau scântei – jar căzut din sistemele de încălzit.

 

Echipajele SMURD au intervenit în 39 cazuri de urgenţă medicală. În toate cazurile, paramedicii au acordat primul ajutor medical calificat, persoanele fiind monitorizate şi transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe, în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate.                                                                                                                                              

                                                                                         Compartimentul Informare şi Relaţii Publice