Pompierii prahoveni, intervenţii de urgenţă la incendii şi accidente grave. Află detalii

Redactia -

Pompierii prahoveni, intervenţii de urgenţă la incendii şi accidente grave. Află detalii

În ultimele 24 de ore, pompierii salvatori din judeţul Prahova au acţionat pentru gestionarea a 32 de situaţii de urgenţă, dintre care 13 au fost intervenţii în situaţii de urgenţă şi 19 urgenţe medicale.

Totodată, pompierii prahoveni au acţionat pentru localizarea şi lichidarea a două incendii (manifestate pe arii restrânse, la un coş de fum al unei locuinţe şi la un contor electric), precum şi pentru degajarea unui arbore căzut pe carosabil.

În acest interval, 23 de persoane au avut nevoie de asistenţă medicală de urgenţă din partea paramedicilor SMURD.

Pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice la 3 accidente rutiere, în care au fost implicate 6 autoturisme şi două comioane, precum şi cei 8 ocupanţi ai acestora. Din fericire, aceste evenimente nu au fost soldate cu victime.

De asemenea, echipajele de pompieri militari ale subunităţilor de intervenţie au efectuat 2 misiuni de recunoaştere în teren, în oraşul Vălenii de Munte, precum şi la secţia AŢI din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, unde au fost verificate căile de acces, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.

Ieri seară, în jurul orei 20:30, pompierii au fost solicitaţi să intervină pentru reducerea cotelor lacului din municipiul Câmpina, strada Nicolae Grigorescu. Au acţionat cu două autospeciale echipate cu motopompe remorcabile şi o motopompă transportabilă. Apa a fost deversată în parcarea din imediata apropiere a lacului. Echipajele de pompieri au fost nevoite să reducă nivelul lacului cu aproximativ 1,5 m, pentru a evita inundarea obiectivelor din zonă.

Unităţile operative rămân mobilizate pentru asigurarea promptă a răspunsului în cazul producerii situaţiilor de urgenţă şi acordarea de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate.