Sporește lista juniorilor și tineretului de la Petrolul convocați la loturile naționale ale României. Acum, a venit rândul unui alt fotbalist produs al academiei împrumutat să joace mai mult, portarul Mihai Berbeacă!

Dragos Trestioreanu -

Sporește lista juniorilor și tineretului de la Petrolul convocați la loturile naționale ale României. Acum, a venit rândul unui alt fotbalist produs al academiei împrumutat să joace mai mult, portarul Mihai Berbeacă!

Nu cu mult timp în urmă, în acest an, FC Petrolul Ploiești se lăuda cu fotbaliști juniori sau tineri convocați la diverse loturi naționale de profil. Astfel, luând-o de jos în sus, Alin Boțogan la „U 18”, Sergiu Pîrvulescu la „U 19”, singurul care nu-i produs al academiei clubului găzarilor, Mario Bratu la „U 20” și Valentin Țicu la „U 21” au fost chemați sub tricolor. Iar asta cu prilejul întreruperii și a campionatului Ligii a II-a, pentru jocurile echipei naționale de seniori, dar nu numai. La fel s-a întâmplat și cu un fotbalist produs tot al academiei Petrolului, așa cum sunt și Boțogan, Bratu și Țicu. Este vorba despre fundașul central Adrian Nicolae, rechemat la o echipă națională de juniori, acum la „U 19”. Nicolae este împrumutat, din vara trecută, în L3, la CS Blejoi (Seria a V-a, locul 5, adică primul din play-out).

Pe același „calapod” ca Adi Nicolae, un alt junior crescut la Academia FC Petrolul, portarul Mihai Berbeacă Eduard (foto sus și mijloc, în dreapta), a fost detașat tot în Liga 3, dar în Seria a IX-a. El a ajuns astfel la o echipă din județul Alba, CS Ocna Mureș (locul 6, respectiv al doilea din ierarhia play-out-ului). Berbeacă a apărat buturile formației ardelene și în a doua parte a anului trecut, iar la reunirea din 10 ianuarie a fost chemat la divizionara secundă. El a făcut joncțiunea cu efectivul „lupilor”, destul de repede, dar după data reînceperii antrenamentelor.

La sosirea lui Mihai, se rămăsese numai cu titularul Raul Avram și a treia rezervă, junele Andrei Jercălău. Prima rezervă a lui Avram , internaționalul moldovean de peste Prut Nicolai Cebotari ceruse să plece definitiv de la FC Petrolul, pentru a evolua mai mult și nu a pierde astfel contactul cu echipa națională de seniori a țării vecine. Odată cu transferul definitiv al lui Sebastian Moroz (foto mijloc, în stânga), portarul de bază al Astrei Giurgiu, acesta i-a luat locul lui Cebotari, ca prima rezervă. Astfel, Mihai Berbeacă Eduard a fost retrimis la Ocna Mureș. Evoluțiile foarte bune ale goal-keeper-ului aparținând de Petrolul au fost remarcate și de scouterii de la FRF. Drept urmare, Berbeacă a primit convocarea la Centrul Național de Fotbal Buftea, în vederea unei acțiuni de selecție pentru echipa națională a României „U 18”. Acțiunea este programată în perioada 15-17 mai 2022  (vezi facsimil).

Foto: www.fcpetrolul.ro