FC Petrolul – la prima deplasare la Mediaș de săptămâna aceasta, posibil cu două noutăți absolute în primul „11”. De lăudat astfel gestul unui fost echipier al trupei găzarilor!

Dragos Trestioreanu -

FC Petrolul – la prima deplasare la Mediaș de săptămâna aceasta, posibil cu două noutăți absolute în primul „11”. De lăudat astfel gestul unui fost echipier al trupei găzarilor!

FC Petrolul va bifa miercuri, 28 septembrie 2022, prima deplasare a săptămânii în curs de la Mediaș, urmată de o a doua, sâmbătă, pe 1 octombrie. Astăzi, de la 18.45, pe arena „Gaz Metan”, ploieștenii vor oferi replica, în play-off-ul ediției 2022-2023 a Cupei României, echipei sibiene din Liga a II-a CS 1599 Șelimbăr. Apoi, după trei zile, dar de la 21.30, și campioanei en-titre, CFR Cluj, în etapa a XII-a a Superligii. Dacă în competiția așa-zisă KO – cel puțin, rămâne la fel în această fază de dinaintea grupelor, în noua variantă – îi va lipsi atacantul golgheter Christian Irobiso (foto jos), eliminat de pe teren, pentru cumul de cartonașe, la eșecul de pe arena Ilie Oană, cu FCV Farul Constanța, scor: 1-3, în schimb, în primul „11” ar putea intra nou-legitimații Andreas Leitner (foto în mijloc, sus; portar austriac) și Félix Mathaus (foto sus; fundaș central din Insulele Capului Verde).

Potrivit declarației transparentului director sportiv al „lupilor”, Claudiu Tudor, „fiind legitimați de noi, Andreas și Félix ar putea fi, în mare parte, doi dintre componenții echipei care va intra pe teren, la Mediaș, din minutul unu”. Cât privește „istoria” legitimării la timp pentru meciul din play-off-ul Cupei României de azi, trebuie lăudat gestul făcut de către un fost component al FC Petrolul, albanezul Armando Vajushi. Din simpatie deosebită pentru simbolul PETROLUL și cu maximă înțelegere pentru jucătorii mai sus-menționați, care să poată evolua cât mai repede, fosta vedetă a „galben-albaștrilor” a dat imediat OK-ul reprezentantului său de a anunța la UEFA că a primit suma de bani convenită și a închide cazul. Asta deși avea dreptul – la ce suferise din iarnă până în vară, aproape – la maximum cinci zile de a o face. Dacă ar fi fost astfel, Leitner și Mathaus nu ar mai fi putut fi în lot nici astăzi și nici la partida contra CFR-ului!

La jocul cu Șelimbărul, din al cărei lot face parte și ex-petrolistul Alexandru Ciocâlteu, va lipsi, mai mult ca sigur, și internaționalul „U 21” Valentin Țicu, integralist ieri seară în meciul internațional amical, de pe „Cluj Arena”, cu selecționata similară a Țărilor de Jos. Rezultatul final a fost 0-0, asta după ce în partida precedentă, tot de acolo, cu Spania, tricolorii pierduseră cu 4-1! Fără căpitanul Țicu și marcatorul din ultimele confruntări, Irobiso (suspendat o etapă și amendat cu 3.000 de lei), primul 11 al găzarilor ar putea arăta astfel: Leitner – Meijers, Tamaș, Mathaus – Borța, Dumitriu, Tucaliuc (Cebotaru), Velisar – Bratu, Ivanovski, Manzala.

„Tratăm cu maximă seriozitate Cupa României, astfel încât, contra Șelimbărului, vom face numai câteva modificări, și acestea din motive obiective” – a declarat pentru www.gazetaph.ro directorul sportiv al Petrolului. De remarcat că din primul „11” ar putea face parte și doi fotbaliști obișnuiți cu arena de la Mediaș, foștii „gaziști” Félix Mathaus (ex-căpitan) și Mihai Velisar (foto mijloc, jos, primul din dreapta). Dar și că, din 5 august și până pe 1 octombrie, FC Petrolul a jucat de două ori și o va mai face de tot atâtea ori pe arena din Mediaș! Prima oară a câștigat contra lui „U” Cluj, cu 1-0, a doua oară a pierdut în fața fostei colege de întrecere din L2, FC Hermannstadt, 1-2, ambele meciuri în Superligă. Să vedem ce se va întâmpla, astăzi, în Cupa României!

Foto: www.fcpetrolul.ro