Post-ACS Poli, Petrolul rămâne în cărțile promovării. Ba chiar, pe loc de baraj. Dar, ce va fi mâine seară?

Dragos Trestioreanu -

Post-ACS Poli, Petrolul rămâne în cărțile promovării. Ba chiar, pe loc de baraj. Dar, ce va fi mâine seară?

Pentru a mai visa la locul de baraj, Petrolul lui Gigi Mulțescu avea nevoie neapărat, astăzi, de un al patrulea succes consecutiv, dar va mai avea și de un rezultat favorabil în meciul de marți, 21 mai 2019, de la Cluj, dintre „U” și Sportul Snagov, unul care va debuta la ora 20.30. Mai precis, trebuie ca ilfovenii să nu piardă. În ceea ce privește partea lor, victoria, Ghinga și coechipierii lui s-au achitat, după un meci mai tern în prima repriză și ceva mai plăcut ochiului, în a doua. S-a terminat 1-0 (0-0), grație reușitei cu siguranță a celui mai bun om de pe teren, atacantul prahovean Arnăutu. El s-a demarcat în dreapta, pe spațiul lăsat liber de Olteanu, și a fructificat în cross pasa lui Moldoveanu, din minutul 68, profitând și de marcajul larg al lui Uyi și de plasamentul ineficient al lui Moldovan. Însă, fără discuție, câtă vreme ACS Poli Timișoara a avut doar două ocazii mari și late, câte una de fiecare mitan, iar petroliștii mai multe și mai clare, irosite în special de Rusu și deja-amintitul Moldoveanu, ambii într-o zi nefastă ca oameni de gol, succesul „lupilor” a fost pe deplin meritat. Au sărit peste „U” Cluj, sunt acum pe loc de baraj și speră ca vorbele managerului general al adversarilor, Vivi Răchită, cum că Sportul Snagov este o echipă corectă și având caracter, să aibă acoperire și pe gazonul de la „Cluj Arena”, mâine seară.

Alegând un lot de 18 fără căpitanul Marinescu, antrenorul știind cel mai bine de ce, Mulțescu senior a riscat, așa cum a făcut-o și când a jucat cu patru tineri „U 21”, dar i-a ieșit de fiecare dată, în ultimele patru jocuri, repet, câștigate. O serie nemaiîntâlnită în cazul Petrolului, în ediția 2018-2019 a campionatului Ligii a II-a. După cum s-a observat lesne, echipa a pierdut la creativitate, dar a câștigat la ritm, iar acordarea sarcinii de a executa fazele fixe, de pe picior stâng, junelui Țicu a fost o altă găselniță a tehnicianului, încrederea acordată fiind răsplătită de junior cu o prestație de apreciat, atât în defensivă, cât și în atac! Iar din minutul 72, odată cu intrarea pe teren a lui Enache, Petrolul a jucat iar cu patru „U 21”, până la înlocuirea lui Moldoveanu, cu 10 minute înainte de ultimul fluier al bucureșteanului Bogdan Dumitrache. Foarte tânărul fotbalist din pepiniera „lupilor” a jucat tactic, și-a respectat sarcinile, nu a mai ieșit în evidență, precum la Timișoara, contra Ripensiei, în ultimul minut, la acel șut în transversală, dar a arătat că se poate conta pe el, fără teamă. Poate dacă meciurile o vor permite, până la final, va debuta și Mario Bratu, coleg cu Enache la juniorii A ai Petrolului. Bref, fără Marinescu, Cazan și Ștefănescu, foști jucători de prim eșalon, ani buni, s-a dovedit că se pot surmonta cu succes absențele, avându-se totuși resurse. O circumstanță pentru jocul mai lipsit de sare și piper din prima parte a întâlnirii, nu neapărat și vreo scuză, a fost recuperarea din scurt după disputa intensă fizic din Banat, urmele de acolo resimțindu-se și astăzi, fără doar și poate. Dacă va ieși bine la Cluj, atunci este de sperat ca partida de la Arad, cu UTA, să se dispute după mai mult de… patru zile!

FC PETROLUL: Lungu 7 – Borţa 7, Ghinga 7 (cpt), Puşcaş 7, Ţicu 7.5 – Chindriş 6.5, Bucşa 6.5 – Rusu 6 (72 – Enache 7), Nini Popescu 7, Moldoveanu 6 (83 – Ţigănaşu) – Arnăutu 8.5. Colectiv tehnic: Gheorghe Mulţescu (antrenor principal), Daniel Timofte (antrenor secund), Cătălin Mulțescu (antrenor al portarilor), Yuksel Yeșilova (preparator fizic).

ACS POLI: Moldovan 5 – Ţîgîrlaş 6, Paramatti 6 (cpt), Uyi 5.5, Olteanu 5 – Codrea 6, Oprea 6 (88 – Daminescu) – Sidorenco 6 (63 – Golda 6), Chemin 6, Buzan 6 (78 – Stere) – Bădăuţă 6.5. Colectiv tehnic: Valeriu Răchită (antrenor principal), Daniel Dumitrache (antrenor secund), Călin Frunză (antrenor al portarilor), Victor Leahu (preparator fizic).

Au arbitrat: Bogdan Dumitrache 7 (Bucureşti) – Marian Truţă 7 (Băbeni) şi Alexandru Mihăilă 7 (Râmnicu Vâlcea).

Arbitru de rezervă: Sergiu Anton (Bucureşti).

Observatori: Adrian Petre (Buzău), pentru joc, și Laurenţiu Vărgatu (Brăila), pentru arbitraj.

Cartonașe galbene: Codrea (23), Țîgîrlaș (31), Paramatti (67), Chindriș (70), Arnăutu (77).

Deși „lupii” au adunat trei succese înainte de partida de astăzi și se luptă să ocupe la final de sezon locul de baraj, a surprins total neplăcut numărul inexplicabil de mic de fani prezenți la stadion luni după-amiază, să fi fost circa 1.000, petroliștii chiar având nevoie acum de mai mult sprijin din tribune. Poate, dacă vor mai fi șanse, măcar contra Academicii Clinceni să se umple arena!

Foto: www.fcpetrolul.ro (www.sportpictures.eu – Răzvan PĂSĂRICĂ)