Poştaş din Ploieşti trimis în judecată după ce a furat din pensiile şi alocaţiile oamenilor

Redactia -

Poştaş din Ploieşti trimis în judecată după ce a furat din pensiile şi alocaţiile oamenilor

În urma activităților desfășurate de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, un agent poștal a fost trimis în judecată pentru delapidare și fals material în înscrisuri oficiale.
Ofițerii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au definitivat cercetările într-un dosar penal și au propus trimiterea în judecată a unui ploieștean sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de delapidare și fals material în înscrisuri oficiale.
Din cercetări a rezultat faptul că bărbatul, în calitate de agent poștal, și-ar fi însușit diferite sume de bani aflate în gestiunea sa (provenite din pensii, diferențe la pensii, alocații de stat), care aparțineau unui numar de 61 de locuitori, falsificând totodată datele de identificare și semnăturile aplicate pe taloanele aferente. Totodată, acesta ar fi preluat de la pensionari diferite sume de bani pentru achitarea unor facturi, sume pe care și le-ar fi însușit, fără a achita contravaloarea acestora. Au fost întreprinse măsuri de recuperare a prejudiciului.