Brazilianul Jefferson Nogueira Junior le dă suporterilor Petrolului un mesaj subliminal că îl vor vedea pe „Ilie Oană” contra echipei lui Nicolae Dică! Clubul găzarilor tace deocamdată și pare a vrea s-o lase pe luni… frumoasa surpriză!

Dragos Trestioreanu -

Brazilianul Jefferson Nogueira Junior le dă suporterilor Petrolului un mesaj subliminal că îl vor vedea pe „Ilie Oană” contra echipei lui Nicolae Dică! Clubul găzarilor tace deocamdată și pare a vrea s-o lase pe luni… frumoasa surpriză!

Sosit, așa cum am scris ieri pe www.gazetaph.ro, încă din iarnă la FC Petrolul, dar semnând un contract abia în… primăvară, mijlocașul central de profil ofensiv brazilian Jefferson Nogueira Junior (foto sus și jos) nu a putut debuta nici în luna de mijloc a celui de-al al doilea anotimp al anului. Iar asta, se știe deja, din cauza întârzierii neașteptat de mari a obținerii obligatoriului aviz de muncă. Dar, în urma unei postări pe o rețea bine cunoscută de socializare, Jefferson a încercat, printr-un mesaj subliminal, să-și anunțe noii suporteri că așteptarea sa – și a lor, desigur – este pe cale să se încheie, de debutul oficial în galben și albastru mai despărțindu-l, pe o logică simplă, numai câteva zile.

Fotbalistul care l-a avut ca antrenor și pe românul Marius Șumudică, acela ce nu a mai prididit cu laudele la adresa fostului său jucător din primul eșalon al Turciei, are un CV interesant. Un fapt confirmat, și pe teren,  de evoluția lui într-un meci amical desfășurat cu porțile închise, contra lui Dinamo, la baza acesteia de la Săftica. Brazilianul a egalat atunci scorul deschis de către trupa „câinilor” și a stabilit astfel rezultatul final, în fața unei divizionare secunde care a debutat fantastic în play-off: dublu 3-0, la Unirea Dej, în prima etapă, respectiv cu Oțelul Galați, aseară, în a doua. Pe Instagram, mijlocașul ploieștenilor a postat două fotografii, apreciate, printre alții, și de coechipierul compatriot Jair Tavares da Silva, acestea fiind însoțite de un același scurt text, tastat în limba engleză: „It already feels like home. I’m very excited and can’t wait to be back on the pitch doing what I love. See you on monday!”/„Deja mă simt ca acasă. Sunt foarte încântat și abia aștept să mă întorc pe teren făcând ceea ce îmi place. Ne vedem luni!”. Este cât se poate de clar că Jefferson nu ar fi postat ca să se afle în treabă mesajul de mai sus, nechemând astfel suporterii de florile mărului să îl întâlnească la stadion. Pe șleau, fără să fi primit asigurări că va putea apărea luni, 10 aprilie 2023, pe arena Ilie Oană, pentru prima oară în fața fanilor Petrolului. Iar asta, evident, în meciul ce se va disputa în compania „lanternei roșii”, CS Mioveni. Posibil ca un anunț oficial să fie lăsat de către conducerea clubului găzarilor, ca o frumoasă surpriză, pe o zi mai apropiată de cea a partidei mai sus-menționată. Poate și așa, de ce nu? Oricum, nu mai este chiar la fel cu începutul anului în ceea ce privește anunțurile referitoare la jucătorii noi. Vezi și cazurile lui Ismael Diomande și Iasmin Latovlevici…

Foto: Instagram Jefferson Nogueira Junior