Povestea amuzantă a unui împrumut despre care cel care primea jucătorul habar nu avea! Bașca, „lupul” e și indisponibil pentru destulă vreme!

Dragos Trestioreanu -

Povestea amuzantă a unui împrumut despre care cel care primea jucătorul habar nu avea! Bașca, „lupul” e și indisponibil pentru destulă vreme!

La reunirea lotului FC Petrolul Ploiești, pe 10 ianuarie 2018, ofițerul de presă al clubului găzarilor, Ionuț Pană, i-a informat pe foștii săi colegi de breaslă că mijlocașul de bandă Dragoș Gheorghe a fost împrumutat, pentru perioada returului, la CS Blejoi, echipa de la care și fusese adus în vara lui 2016. Nimic neobișnuit la urma-urmei, știut fiind faptul că jucătorul absentase destul de mult timp în tur, din cauza unor accidentări, cel mai sever afectându-l o pubalgie de efort, problemă cu care se confruntă și Denis Alibec, de la FCSB, și brazilianul Rivaldinho, la care Dinamo a renunțat iarna aceasta. Cum totuși existau speranțe ca Dragoș să scape, în pauza competițională destul de lungă, de durerile mari cauzate de pubalgie, detașarea lui la campioana de toamnă a Ligii A Prahova părea, repet, ceva firesc.

Pentru a afla mai multe de detalii despre acest împrumut, l-am contactat miercuri seara pe team managerul celor de la Blejoi, Paul Mâinea, cel fără de care nu „mișcă” absolut nimic la trupa antrenată de Răzvan Vlad și Emil Coșieru. Jurist la Primăria Blejoi, Mâinea se ocupă de fotbal în afara orelor de serviciu, iar când are foarte mult de lucru la birou, așa cum s-a întâmplat și ieri, nu intră chiar în posesia tuturor informațiilor legate de fotbal. „Despre ce detașare la noi a lui Dragoș Gheorghe vorbiți?” – a întrebat oficialul liderului eșalonului de elită județean de fotbal. Am crezut inițial că e vorba despre o glumă și fie nu dorește să ofere amănunte, ceea ce nu era deloc stilul lui, fiind fost jurnalist, fie pur și simplu se mai „juca” puțin, ceea ce iar nu prea era genul lui. Din vorbă în vorbă, am aflat că era chiar serios atunci când afirma că nu știa nimic despre vreun împrumut! Și că, pur și simplu, clubul care anunțase detașarea pesemne că… uitase să-l anunțe și pe Paul Mâinea despre așa ceva! „De la Petrolul, nu discutam, dintre cei disponibilizați, decât cu Puchea și Vintilă, care știți deja, ați și scris, că au cerut timp de gândire, trecând însă cam mult timp și, auzind, între timp, că primul ar trata cu Petrolistul Boldești, fosta lui grupare, iar al doilea – cu o echipă de liga a treia, dar a fost ofertat și de AFC Bănești-Urleta, ne-am cam luat gândul de la ei, de altceva neștiind nimic de la vecinii din Ploiești”!!!

Pentru a se elucida misterul acestui împrumut despre care nu știau decât oficialii clubului care ofereau jucătorul pe termen limitat, Mâinea a promis că urma să discute, a doua zi, pe 11 ianuarie, cu conducătorii găzarilor, dar și cu fotbalistul. Așa a și făcut, iar după ce a lămurit lucrurile cu petroliștii din birouri, lovitură de teatru la discuția cu Dragoș Gheorghe! Fostul jucător al echipei CS Blejoi l-a informat – pentru a nu încurca – că este inapt de joc pentru încă trei luni! Ceea ce însemna aproape tot turul de campionat!!! Astfel încât, din trei petroliști, Alexandru Puchea, Adrian Vintilă și Dragoș Gheorghe, se pare că… niciunul nu va mai îmbrăca din primăvară echipamentul formației care se va bate, la baraj, pentru promovarea în Liga a III-a. Formație care deja se află la mare distanță, ca număr de puncte, de următoarea grupare cu drept de a se califica la baraj, mai sus-amintita AFC Băenști-Urleta! Într-o astfel de situație, mai bine ne amuzăm, decât să credem cine știe ce altceva!